Αφίξεις μεταναστών 3 – 9 Φεβρουαρίου 2020

Εβδομαδιαία Επισκόπηση για τη Χίο 03 – 09 Φεβρουαρίου 2020 από την UNHCR – Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Αυτή την εβδομάδα δεν υπήρξαν αφίξεις στο νησί της Χίου, ομοίως με την προηγούμενη εβδομάδα και με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του περασμένου έτους.
Ο μέσος όρος των ημερήσιων αφίξεων αυτής της εβδομάδας ήταν 0, όπως και της προηγούμενης.

72 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν,μετά τη σχετική έγκριση από τις Αρχές, από τη Χίο προς την ενδοχώρα.

Από αυτούς, 1 (1%) μετακινήθηκε σε διαμερίσματα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, διαχειριζόμενα από την Υ.Α
Σχεδόν 5.550 πρόσφυγες και μετανάστες διαμένουν στο νησί της Χίου.
Η πλειονότητα του πληθυσμού είναι από τη Συρία (25%), το Αφγανιστάν (23%), τη Σομαλία (18%), το Κράτος της Παλαιστίνης (15%) και το Ιράκ (9%).
Σχεδόν 5.550 πρόσφυγες και μετανάστες διαμένουν στο νησί της Χίου. Η πλειονότητα του πληθυσμού είναι από τη Συρία (25%), το Αφγανιστάν (23%), τη Σομαλία (18%), το Κράτος της Παλαιστίνης (15%) και το Ιράκ (9%). Περίπου το 26% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Χίου από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης έφτασαν στη Χίο 90 πρόσφυγες και μετανάστες. Συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή του Καρφά περισυλλέχτηκαν 8 άτομα, στην Παναγιά Οινουσσών ακόμη 38 άτομα και το πρωί της Πέμπτης πάλι στον Καρφά 29 άτομα και 15 στην θαλάσσια περιοχή του Λιλικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.