Αυτά είναι τα γαλάζια σύνορα της Ελλάδας μας – Γράφει ο Λευτέρης Πυκνής

Επιτέλους μετά από 43 χρόνια εκκρεμότητες και παλινωδίες με διαφορετικές Κυβερνήσεις από το 1977 με την τότε ιστορική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και Τζούλιο Αντριότι την 23 Μαϊου του 1977 εδέησε επιτέλους πάλι με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και με έναν ακόμη ξεχωριστό και σοβαρό πρωθυπουργό να κλείσει η εκκρεμότητα!

Όταν υπάρχουν σοβαροί πολιτικοί σε γειτονικά κράτη μπορεί να επικοινωνήσουν μεταξύ τους για το καλό και το συμφέρον των λαών τους!
Μετά την εχθρική στάση τόσων χρόνων στην γειτονιά μας του Σουλτάνου του (πάρτα όλα… όλα δικά μας είναι) με υποτιθέμενα σύμφωνα με την αμφιλεγόμενη και αμφισβητούμενη υπογραφή με τον Sharad και τις καθημερινές προκλήσεις τόσο στον εναέριο χώρο όσο και στα θαλάσσια σύνορα μας και μετά την πανωλεθρία στον Έβρο έπρεπε να μπούμε στην λογική του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ που διέπουν την διεθνή κοινότητα και με σοβαρότητα και γνήσια χαρτιά και ντοκουμέντα να υποστηρίξουμε τα σύνορα μας!
Αυτό συνέβη και με την χθεσινή ιστορική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και έβαλε τα θεμέλια για το κτίσιμο και την υπογραφή και άλλων συμφωνιών με τα όμορα κράτη με τα θαλάσσια σύνορα μας!
Αποδεικνύεται ότι η σημερινή Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει όλα τα εχέγγυα και τους κατάλληλους ανθρώπους στις θέσεις που αρμόζει και οδηγούν στην επίλυση των διαφορών και ζητημάτων που επί πολλά χρόνια ήταν μπλοκαρισμένα με όλες τις πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαλότητες στην διεθνή σκακιέρα!
 Εύχομαι όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων να σταθούν στο ύψος της υπευθυνότητας και της ευθύνης που έχουν απέναντι στον Ελληνικό λαό και να μην έχουν και προβάλλουν την μεμψιμοιρία και την κομματική μιζέρια με αξιώσεις και ανορθόδοξες απαιτήσεις για πολιτικά οφέλη με αντιπαλότητα και αρνητικότητα στην υπερψήφιση της συμφωνίας!
Επιτέλους ας δείξουμε όλοι μαζί ότι είμαστε πραγματικά από την ίδια πάστα της Ελληνικής φυλής και ότι κανένας μας δεν είναι περισσότερο πατριώτης από τον άλλο Έλληνα για το συμφέρον της Ελλάδας μας!
Καλό ξημέρωμα και καλά Μυαλά!
Χίος 10 Ιουνίου 2020 
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.