Αρχίζουν οι διασταυρώσεις για τον εντοπισμό 2,5 εκατ. οχημάτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Με στόχο να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει οχήματα και μοτοσυκλέτες από ΚΤΕΟ, ξεκινούν οι διασταυρώσεις από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Μετά τη διασταύρωση των ανασφάλιστων οχημάτων και τη βεβαίωση των σχετικών προστίμων, σε δημοσίευμα της η καθημερινή σημειώνει, ότι η εφορία κάνει ένα βήμα παραπέρα ενημερώνοντας όσους δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ να το πράξουν για να γλιτώσουν τα βαριά πρόστιμα. Οι δύο Αρχές με τα στοιχεία που έχουν από το online ηλεκτρονικό σύστημα, στο οποίο τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ αλλά και τα πέντε Δημόσια αποστέλλουν σε καθημερινή βάση το σύνολο των ελέγχων που έχουν πραγματοποιήσει.

Σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά στοιχεία θα εντοπίζονται οι παραβάτες των ΚΤΕΟ αλλά και τα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία. Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διασταυρώσεων, θα ξεκινήσει η αποστολή των ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων μέσω των οποίων οι ιδιοκτήτες θα καλούνται χωρίς προειδοποίηση να πληρώσουν τα πρόστιμα για τα οχήματα που διατηρούν.

Σύμφωνα με περιοδικό που σχετίζεται με τα αυτοκίνητα, περίπου 2 εκατ. ΙΧ και φορτηγά και 500.000 μοτοσικλέτες δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας προβλήματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια και εν συνεχεία τεράστιες απώλειες στα ταμεία του Δημοσίου.

Το πρόστιμο για όσα ΙΧ δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ανέρχεται στα 150 ευρώ.Αν ένα όχημα δεν περάσει εντός προθεσμίας το ΚΤΕΟ επιβαρύνεται με πρόστιμο που για τα επιβατικά αυτοκίνητα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης είναι 16 ευρώ, για μέχρι έξι μήνες 33 ευρώ και για πάνω από έξι μήνες 65 ευρώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.