Από τη Τρίτη ανοίγουν τα σπήλαια του νησιού

Από τη Τρίτη 23 Απριλίου θα ξεκινήσει η λειτουργία και των 2 σπηλαίων του νησιού μας. Κάθε μέρα εκτός Δευτέρας θα λειτουργεί το σπήλαιο των Ολύμπων  έως και τις 30 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 18:00, ενώ το σπήλαιο του Αγίου Γάλακτος θα είναι ανοιχτό όλη την εβδομάδα από τις 11:00 μέχρι τις 19:00.

Το σπήλαιο των Ολύμπων βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και απέχει τριάντα πέντε (35) χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου και πέντε (5) χιλιόμετρα από το μεσαιωνικό οικισμό των Ολύμπων. Είναι ένα μικρό σπήλαιο, με πολύ πλούσιο και εντυπωσιακό διάκοσμο. Η κατακόρυφη ανάπτυξή του προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση με άλλα τουριστικά σπήλαια. Στις εγκαταστάσεις του σπηλαίου λειτουργεί κατάστημα με αναμνηστικά και αναψυκτήριο με καταπληκτική θέα στο Αιγαίο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το φορέα διαχείρισης στα τηλέφωνα 22710 93364, 6938192897-6944680085 .

Το σπήλαιο του Αγίου Γάλακτος βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού στο ομώνυμο χωριό που απέχει εξήντα πέντε (65) χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου. Τόσο η διαδρομή όσο και η φυσική ομορφιά του τοπίου και του σπηλαίου θα σας αποζημιώσουν. Το χωριό είναι στην πραγματικότητα χτισμένο πάνω στο βράχο όπου είναι διανοιγμένοι το σύστημα σπηλαίων και προσφέρει μοναδική θέα στο Αιγαίο πέλαγος και στα ιστορικά Ψαρά. Το τουριστικό σπήλαιο έχει ιδιαίτερη μορφολογία και εξαιρετικά μεγάλη αρχαιολογική σημασία. Τα ευρήματα που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη χρονολογούνται από τη μέση νεολιθική περίοδο και μπορεί να τα δει κανείς στις προθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και επισκέψεις εκτός τουριστικής περιόδου, επικοινωνήστε με το φορέα διαχείρισης στα 22740 22004 ή 6945331354.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.