Από τη νέα σχολική χρονιά το κουδούνι χτυπά στις 9!

«Το’ πε και το κανε» ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, για την αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες, «προχωρά η διαδικασία προκειμένου από το νέο διδακτικό έτος να χτυπά το σχολικό κουδούνι στις 9». Επισημαίνεται ωστόσο ότι το νέο ωράριο που σχεδιάζεται, δε θα αφορά στα δημοτικά αλλά στα γυμνάσια και λύκεια, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Μερόπης Τζούφη.

Το θέμα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα πάντως με το σχέδιο προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί στις 8.15 που ισχύει σήμερα, αλλαγή η οποία θα επηρεάσει και την ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου, το οποίο θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε, ως σκέψη, από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20 τα μαθήματα στα Λύκεια να ξεκινούν στις 9 το πρωί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Κατά τον ίδιο «οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.