Απ’την μύγα βγαίνει ξύγκι; Να μήν φορολογούνται… αλλά να επιδοτούνται Οινούσσες και Ψαρά!

Καθημερινά βλέπουμε και ακούμε από τα ΜΜΕ Ελληνικά, ντόπια και ξένα για την ΑΟΖ και για την επέκταση των χωρικών υδάτων των νησιών μας.

Από χθες το βράδυ διάβασα το κύριο άρθρο από τα Αληθινά με τίτλο ” Ο έξυπνος Κυριάκος και ο ΦΠΑ της Παναγίας των Οινουσσών και της Μαύρης Ράχης των Ψαρών” και άκουσα σήμερα ραδιοφωνικά διάφορα σχόλια και τοποθετήσεις συμπολιτών μου της Χίου και μου μπήκαν ψύλλοι στ’αυτιά!
Και απευθύνομαι άμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει έρθει διπλές φορές στην Χίο εάν γνωρίζει πραγματικά την οικονομική δραστηριότητα των δύο μικρών ενδόξων και οικονομικών στυλοβατών της ναυτιλίας απ’τους εφοπλιστές που κατάγονται, αλλά ίσως καμιά φορά επισκέπτονται τα πάτρια εδάφη , οι διαμένοντες λιγοστοί κάτοικοι που ξημεροβραδιάζονται χειμώνα καλοκαίρι πως περνούν και πώς τα βγάζουν πέρα με τον ενισχυμένο ΦΠΑ του 24% και τον  ΕΝΦΙΑ;
Πόσα έσοδα εισπράττει ο κρατικός κουρβανάς από ΦΠΑ που είναι το επί πλέον χαράτσι των κατοίκων των δύο νησιών;
Τζάμπα και βερεσέ πιστεύω… για να μην πω τρίχες κατσαρές ! Πιασ’τ’αυγό και κούρευστο!
Απ’την μύγα βγαίνει ξύγκι;
Και ενώ φυλάμε όλος ο Νομός της Χίου τα ακριτικά μας σύνορα αυτοί που βρίσκονται στην μπούκα του κανονιού όπως η Παναγία των Οινουσσών ή η Μαύρη Ράχη των Ψαρών στην μέση του πουθενά ανεμοδαρμένη από τους πέντε ανέμους και τα κύματα μες την εξορία για να υπάρχει ο συνδετικός κρίκος με την μαμά Ελλάδα με την αιγιαλίτιδα ζώνη που διαθέτει , αντί να επιδοτούνται για να μένουν και να αυξηθούν οι κάτοικοι, υπόκεινται στην υψηλή φορολογία των μεγαλοαστικών πόλεων!
Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία της διατήρησης του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά λόγω του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος που ενώ ήταν κατοχυρωμένο δικαίωμα από παλιά ,η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να φανεί ότι είναι το καλό παιδί του Σόιμπλερ και της Άντζελας όχι μόνο δεν τον διατήρησε αλλά στα δύο νησιά μας Οινούσσες και Ψαρά το πήγε στο 24% σύν τον ΕΝΦΙΑ!
Φρόντισε αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ με την λήξη της προθεσμίας, με νόμο να μειωθεί και πάλι μόνιμα ο ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά και να καταργηθεί κάθε φορολογία από τα μικρά νησιά κάτω των χιλίων έως δύο χιλιάδων κατοίκων και μάλιστα να επιδοτηθούν και να δοθούν κίνητρα σε κατοίκους και μικροεπιχειρηματίες που θα εγκατασταθούν πάνω σ’αυτά τα νησιά για να υπάρχει ζωή και δράση να γεννηθούν παιδιά και να υπάρχουν σχολεία και αρκετός πληθυσμός που αφορούν και τις διεθνείς συνθήκες για να υπάρχουν τα προνόμια των κατοικημένων νησιών!
Όποιος διαβάσει το κείμενο μου είτε μέσω διαδικτύου και Facebook ή εάν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τοπικό τύπο και είναι κοντά στον πρωθυπουργό να του κτυπήσει το καμπανάκι για να μην πω την κουδούνα!
Εύχομαι να υπάρξει πολιτική παρέμβαση και θετική ανταπόκριση και να εξαλειφθεί η μεγάλη αδικία!
Καλό Απόγευμα!
Χίος 16 Ιουνίου 2020 
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.