Απορίες ενός κατοίκου του Καταρράκτη της Δημοτικής ενότητας Ιωνίας

Διάβασα τον «σύντομο απολογισμό για το έργο που έγινε και έχει προγραμματιστεί να γίνει στις Δημοτικές Ενότητες Μαστιχοχωρίων και Ιωνίας». Διαπίστωσα πως έχουν προγραμματιστεί; ή έγιναν; « Έργα για την προστασία των παραλιών Αγίας Ερμιόνης- Καταρράκτη και Κώμης» που κόστισαν; θα κοστίσουν; 2.358.000 Ευρώ.
Ως ένας απλός κάτοικος του Καταρράκτη (πιστεύω όχι ο μόνος) ζητώ να μάθω, από το προαναφερθέν ποσό πόσα χρήματα διατέθηκαν για έργα στο χωριό και πού… Γιατί το μόνο που έχω αντιληφθεί είναι αυτό της καθαριότητας και αυτό προβληματικό! Όσο για την παραλία του χωριού ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. Εκτός αν εννοείται έργο η τοποθέτηση 6 (3+3) σκιάστρων (ομπρέλες) και μίας ράμπας για τους λουόμενους στην εκβολή του χειμάρρου. Ή όσον αφορά την βόρεια πλευρά του χωριού (Κουκούλα), τα δύο φορτηγά τσαΐλι στο άκρως επικίνδυνο μέρος, για να μην «πέσει» κανένα αυτοκίνητο στη θάλασσα μια και το κράσπεδο είναι χαλασμένο και ο δρόμος έχει πάθει καθίζηση. Τέλος; Μήπως έργο θεωρείται η επανατοποθέτηση, μετά από παραινέσεις, αλλά και η αφαίρεση τής άκρως επικίνδυνης «ράμπας»* μετά από την πτώση τής μπασκέτας και τον τραγικό θάνατο του νεαρού συμπολίτη μας;  Και επειδή τα παραπάνω δεν έχουν ίχνος υπερβολής, να σημειώσω πως αυτός δεν είναι απολογισμός. Προγραμματισμός; Ίσως… γιατί αν ήταν έτσι, αυτός είναι ψέμα, που όμως δεν μπορεί να πάει σε βάθος χρόνου, γιατί  όπως λέει ο λαός μας «έχει κοντά ποδάρια». Θα ήταν λοιπόν παράλογο να ζητήσει κανείς να μάθει σε ποιά συγκεκριμένα έργα, και πόσα από τα χρήματα αυτά διατέθηκαν για τα έργα αυτά στον Καταρράκτη;
*
Παρακαλώ να διευκρινιστεί ποια είναι η «πεζογέφυρα», γιατί αν είναι η «ράμπα» για πρόσβαση στη θάλασσα στην βόρεια πλευρά του χωριού (Κουκούλα), το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο ΣΟΒΑΡΟ και αναγκαίο να ερευνηθεί.
Να συμπληρώσω ακόμα, πως τον κ. Βεργίτση δεν τον γνωρίζω ούτε κατ’ όψιν ούτε και τον μέμφομαι για τίποτα. Παρ’ όλα αυτά εκτιμώ την ανάγκη του να ενημερώσει απολογιστικά τους δημότες. Ωστόσο από το…γραφείο!!

Κ. Α. Ναυπλιώτης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.