Αποκλεισμός στην Τουρκία και στου Σουλτάνου της τα σχέδια

Γράφει η Αγγελική Συρρή-Στεφανίδου.

Οι Τούρκοι ήταν και είναι άρπαγες, πλιατσικολόγοι, άγρια κι απολίτιστα μπουλούκια νομάδων και συνοθυλεύματα αιμοσταγών μισθοφόρων πολεμιστών που ενώθηκαν κάτω από τις φιλοδοξίες των αδίστακτων αρχηγών και των σουλτάνων τους αλλά και τον φανατικό ισλαμισμό και δεν υπολογίζουν –ανέκαθεν- αξίες όπως ο ανθρωπισμός, η δημοκρατία και η δικαιοσύνη.

Πότε υπολόγισαν το τί θα πουν και τί θα κάνουν οι άλλοι λαοί μπροστά στον αχόρταγο επεκτατισμό τους και στην προσταγή του προφήτη τους που τους διατάζει να κατακτούν και να εξισλαμίζουν δια πυρός και μαχαίρας;

Σ’ αυτά τα στοιχεία του DNA τους στηρίζονται και του σημερινού τους σουλτάνου οι πράξεις, ο οποίος, αδίστακτα αποκαθηλώνει του Κεμάλ τις υποθήκες όπως παλιά ο ένας σουλτάνος, με μάχαιρα, με δόλο, με φαρμάκι ή με αποκεφαλισμό ξεφορτώνονταν τον προκάτοχό του.

Κι εμείς, που, επεκτατική ή επιθετική πράξη σ’ όλη μας την ιστορία κανείς δεν θα συναντήσει, εμείς που μόνο αποικίες ιδρύαμε εγκαθιστώντας σ’ αυτές τις αρχές και τα δικαιώματα της ελευθερίας, της παιδείας, των τεχνών και γενικά του πολιτισμού, ούτε να καταλάβουμε μπορούμε τον σουλτάνο Ερντογάν κι ούτε τις αποφάσεις του τις αλόγιστες που είναι και επιθετικές και εκτός ορίων.

Να λοιπόν που, όπως κάθε καλοκαίρι, βγαίνει πάλι η Τούρκική υπεροψία να δημιουργήσει εντυπώσεις και ρίξεις για να κουκουλώσει τα εσωτερικά της ατοπήματα, αμαρτήματα, τις αδυναμίες της τις οικονομικές, την απαξίωσή της από όλο τον πολιτισμένο κόσμο και του λαού της τη δυστυχία, ο οποίος, λόγω έλλειψης παιδείας και σωστής ενημέρωσης, προτιμά να είναι πλουσίου δούλα παρά φτωχού κυρά.

Δυστυχώς το ιερό σύμβολο του παγκόσμιου χριστιανικού στοιχείου ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας, έγινε αυτή τη φορά το εργαλείο της πρόκλησης . Στο χέρι μας είναι να του το αφαιρέσουμε του τρελού σουλτάνου το παιχνιδάκι του.

Στο χέρι μας και στο χέρι όλου του Χριστιανικού κόσμου. Πως;

ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Ή ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΧΡΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ.

Οι πόλεμοι και οι αιματοχυσίες στην εποχή μας δεν είναι πια δραστικά όπλα αντίστασης και αντεπίθεσης. Μόνο τα νιάτα και το μέλλον των λαών καταστρέφουν.
Ενώ, η σταθερή οικονομική αφαίμαξη είναι το καλύτερο μέσον εκδίκησης και τελικής νίκης.

 

Αγγγελική Συρρή-Στεφανίδου

Συγγραφέας-ποιήτρια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.