Απαραίτητη η ψήφος των Ελλήνων στις Ευρωεκλογές

Γ. Αμυράς, Μ. Κεφαλογιάννης, Στ.Κυμπουρόπουλος,

 Ε. Μεϊμαράκης  & Β. Μιχαλολιάκος

στον ΑΝΤ1 Αιγαίου

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 26 Μαΐου, ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανάδειξη ευρωβουλευτών, περιφερειαρχών και δημάρχων, είναι προφανές ότι το αποτέλεσμα, ιδίως των ευρωεκλογών θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν το αργότερο το φθινόπωρο.
Οι Ευρωεκλογές στην Ελλάδα διεξάγονται ταυτόχρονα με τον πρώτο γύρο των Περιφερειακών, Δημοτικών και Κοινοτικών Εκλογών την Κυριακή 26 Μαΐου 2019. Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.
Ωστόσο οι ψηφοφόροι θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα ψηφίσουν σε δύο εκλογικά τμήματα και όχι σε ένα. Συγκεκριμένα:
-Στο Α Τμήμα οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν για Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Περιφέρεια
-Στο Β Τμήμα οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν για Δήμο και Κοινότητα
Η επιλογή των δύο διαφορετικών τμημάτων έγινε σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να:
-Αποφεύγεται ο συνωστισμός σε ένα μεγάλο εκλογικό τμήμα
-Οι πολίτες εξυπηρετούνται από 2 δικαστικούς αντιπροσώπους
-Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι καταμετρούν μόνο 2 κάλπες

Αυτή την εβδομάδα φιλοξενήθηκαν με τηλεφωνική σύνδεση στην πρωινή εκπομπή του Κων/νου Κυδώνη «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1 Αιγαίου» οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Αμυράς, Μ. Κεφαλογιάννης, Στ.Κυμπουρόπουλος,  Ε. Μεϊμαράκης  & Β. Μιχαλολιάκος .
Όλοι ανεξαιρέτως ανέφεραν ότι οι ερχόμενες ευρωεκλογές «έχουν επιτελική σημασία για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Οι πολίτες θα εκφράσουν με την ψήφο τους την απαίτηση για πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. Αναμένεται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να αποτελέσει προάγγελο πολιτικών εξελίξεων.
Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ενδεχόμενη μεγάλη νίκη της κεντροδεξιάς παράταξης θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προσφύγει νωρίτερα σε εθνικές εκλογές».
Σημείωσε δε ότι για τη ΝΔ, η ψήφος των ευρωεκλογών «είναι μια μάχη για το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, είναι μια μάχη συνώνυμη της δημοκρατίας».
Όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν στα λάθη του πολιτικού συστήματος που απομακρύνουν τους νέους ιδιαίτερα από την πολιτική. Τέλος, επεσήμαναν ότι όλοι οι Ευρωβουλευτές και οι πολιτικοί γενικότερα έχουν χρέος να βρουν τρόπο ώστε να ξαναγίνει η πολιτική ελκυστική, με ιδέες και επιχειρήματα που θα δώσουν διέξοδο στους νέους της χώρας μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.