Απαντητική επιστολή του Μανώλη Βουρνού στο ΣΥΡΙΖΑ Χίου για τη 2χρονη Προσχολική Αγωγή

Πληροφορήθηκα από δημοσίευμα σε εφημερίδα της Χίου ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου σχετικά με τη 2χρονη Προσχολική Αγωγή.

Κανένα εμπόδιο στην εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής δεν φέρνει η ψήφος του Δημάρχου στην επιτροπή που συνέστησε με την απόφασή του ο Υπουργός παιδείας.

Έχω ξεκαθαρίσει σε όλα τα επίπεδα το πασιφανές: Τα ζητήματα της παιδείας, είναι αρμοδιότητα του υπουργείου παιδείας. Στην περίπτωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής έχουμε το παράδοξο, το Υπ. παιδείας να έχει ψηφίσει τον νόμο με βάση τον οποίο είναι υποχρεωτική, αλλά να μην τον εφαρμόζει ζητώντας από μια επιτροπή που συνέστησε να εκφράσει την άποψη της,  και ακόμη και όταν αυτή η επιτροπή γνωμοδοτήσει θετικά να μην αποδέχεται την άποψη αυτή αλλά να αναζητεί και να ακολουθεί την άποψη του μειοψηφούντος.

Με ποια λογική γίνεται αυτό? Τι αναζητά το Υπουργείο με αυτή την τακτική? Μήπως αναζητά τη μετάθεση των ευθυνών? Και από πότε με ένα τόσο παράδοξο διαδικαστικά τρόπο μετατίθεται συστηματικά η ευθύνη της εκπαιδευτικής πολιτικής, στον Δήμαρχο?

Είναι σαφές ότι εφόσον καλούμαι να εκφράσω την άποψη μου, οφείλω σε αυτή, πέρα από τις προσωπικές μου αντιλήψεις, να μεταφέρω την άποψη των γονιών-Δημοτών, οι οποίοι πηγαίνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία της Χίου, καθώς και τα ζητήματα που τίθενται από τα στελέχη των παιδικών σταθμών του Δήμου. Στην 3μελή επιτροπή υπάρχουν άλλοι, αρμοδιότεροι, για παιδαγωγικά θέματα και θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής.

Κανένας γονιός στη Χίου, δεν αποτρέπεται από το να πάει το παιδί του στο νηπιαγωγείο αντί στον παιδικό σταθμό. ¨όσο για την μομφή ότι με αυτή μου την ψήφο στην επιτροπή προωθώ τα συμφέροντα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, νομίζω ότι αυτό δεν μπορεί να το προσάψει κανείς σε μια Δημοτική Αρχή, η οποία έχει διπλασιάσει τον αριθμό τον παιδιών που πηγαίνουν σε Δημοτικούς Σταθμούς. Ας αφήσουμε λοιπόν την προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών και σε πνεύμα συνεργασίας, ας δούμε τα ζητήματα κατάματα.

Το ουσιαστικό ζήτημα είναι η διαρκής και επαρκής στήριξη από την πολιτεία, τόσο των σχολειών και των νηπιαγωγείων όσο και της φροντίδας που χρειάζονται τα βρέφη στους παιδικούς σταθμούς και εκεί θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και προς αυτή την κατεύθυνση να πιέζουμε ο κάθε ένας από την θέση που υπηρετεί.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Βουρνούς

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.