Απαγόρευση κυκλοφορίας: Παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου

Για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι οι αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών δεν αφορούν άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν ανάγκη είτε σωματικής άσκησης είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών (κολύμπι). Ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να συνοδεύει την άσκηση τους τόσο το απαραίτητο πιστοποιητικό όσο και η απαραίτητη γνωμοδότηση του γιατρού τους. «Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως «για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή».

Τέλος στο κόλπο με την αλλαγή διεύθυνσης
Καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετοί ασυνείδητοι πολίτες που θέλουν να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους σκαρφίζονται διάφορες μεθόδους όπως την υποβολή αιτήματος στις Εφορίες για αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι δεν διεκπεραιώνονται πλέον τέτοιου είδους αιτήματα, ηλεκτρονικά ή και χειρόγραφα, από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, και θα υπάρξουν συγκεκριμένα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την διεκπεραίωση ενός τέτοιου αιτήματος και κατόπιν αρκετών προϋποθέσεων και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε ότι σε σχέση με τους έως σήμερα περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών, αυτές δεν αφορούν ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού ή άτομα με προβλήματα υγείας που έχουν ανάγκη την άσκηση έξω και θα μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν αρκεί να έχουν μαζί τους χαρτί γιατρού. Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις. Σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 323 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, 88 στην Αττική, 53 στην Κρήτη, 44 στα Ιόνια Νησιά, 26 στο Νότιο Αιγαίο, 21 στην Ήπειρο, 18 στη Θεσσαλονίκη, 18 στην Κεντρική Μακεδονία, 18 στη Δυτική Ελλάδα, 12 στην Πελοπόννησο, 9 στη Θεσσαλία, 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 4 στη Δυτική Μακεδονία, δύο στο Βόρειο Αιγαίο και ένας στη Στερεά Ελλάδα. Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 19.454 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.