Απάντηση των Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών στον Διευθυντή του 2ου ΓΕ.Λ. Χίου

Σε ένδειξη τιμής προς τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και τους δημοσιογράφους που μοχθούν καθημερινά για την αποκατάσταση της αλήθειας και προβάλουν εκτός των άλλων την δράση μας, θα πρέπει να δώσουμε μια και τελευταία απάντηση στον Διευθυντή του 2ου ΓΕ.Λ. Χίου που είχε την ευαισθησία να σας κοινοποιήσει και να δημοσιοποιηθεί επιστολή του. Η επιστολή του αφορά την εγγραφή στο σχολείο του της μαθήτριας που αποχώρησε από το ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει εκεί η τάξη του τομέα της Διοίκησης και Οικονομίας και να μειωθούν τα προς διεκδίκηση ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑ.Λ. της Χίου από (4) σε (3).

 

Ως εκ των προαναφερθέντων είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

 

  • Το ολιγομελές τμήμα της Οικονομίας και Διοίκησης του Βροντάδου ήταν προς διεκδίκηση μέχρι την ημερομηνία που ξεκίνησε η διαδικασία μετεγγραφής της κοπέλας δηλ 5/9/2018, κατά τον Διευθυντή του 2ου ΓΕ.Λ. Χίου και 6/9/2018 κατά τον Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου. Ο υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου της Ε.Τ.Ε. επομένως δεν γνώριζε ότι  το τμήμα δεν θα λειτουργήσει αφού μέχρι την ημερομηνία αυτή το τμήμα ήταν προς διεκδίκηση από όλους σχεδόν τους φορείς της Χίου. Έπαψε δε να είναι, από τη στιγμή που η μοναδική του μαθήτρια μετεγγράφη, οπότε δεν υφίστατο τάξη τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου, ώστε να διεκδικηθεί.
  • Σε καμία περίπτωση δεν υπονοούμε ότι διεξήχθη κάποιου είδους γραφειοκρατική παρατυπία από πλευράς διαδικασίας των σχολείων αλλά απλά μεταφέραμε τα λόγια του Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου αφού όπως μας τόνισε θα ήταν σωστότερο γονέας με την φυσική του παρουσία να ανακοινώσει στον Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου την τελική αλλαγή απόφασης της μαθήτριας.
  • Για όσους διάβασαν το Δελτίο Τύπου μας, κατάλαβαν ότι διακατέχεται από επιστημονικότητα, σε καμία περίπτωση δεν στοχεύουμε σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ή τα σχολεία τα οποία τα θέλουμε και συμπαραστάτες αλλά στην μνημονιακή εκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται για τα ολιγομελή τμήματα και πρέπει τουλάχιστον να βελτιωθεί για να μην αναφέρουμε ότι πρέπει να καταργηθεί. Η πολιτική αυτή που μας ταλαιπωρεί ως εκπαιδευτική κοινότητα 3 χρόνια τώρα έφθασε να είναι καταστρεπτική για το μέλλον των μαθητών μας σε ένα ακριτικό νησί όπως η Χίος, γεγονός που τεκμηριώνεται και από το περιστατικό της συγκεκριμένης μαθήτριας.

Με τιμή

Ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Β.Α. της Ε.Τ.Ε.

Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.