Αν ήμουν μουσουλμάνος…

Μεγάλη εντύπωση μου έκανε ο μεγάλος φανατισμός των πολιτών της Τουρκίας και όχι μόνο!

Είδα και βλέπω τις τελευταίες μέρες τους φανατισμένους του Ισλάμ να διαλαλούν και να τυμπανίζουν ένας είναι ο Αλλάχ και δεν υπάρχει Θεός!
Και αναλογίζομαι τι θα έκανα εάν ήμουν μουσουλμάνος και μάλιστα φανατικός!
Δεν ξέρω και δεν καταλαβαίνω πως θα νοιώθουν οι φανατικοί οπαδοί του Ισλάμ μέσα στον πιο μεγαλοπρεπή ναό της Αγίας Σοφιάς και της Χριστιανοσύνης να πέφτουν μπρούμυτα και να προσκυνούν τον Μωάμεθ και τον Αλλάχ όταν έστω και κρυμμένα υπάρχουν τα σύμβολα και τα ψηφιδωτά με τους Αγίους της Χριστιανικής θρησκείας.
Δεν καταλαβαίνουν ότι εκ των πραγμάτων και των γεγονότων θα προσκυνούν και θα προσεύχονται στον Θεό την Αγία Σοφιά και τον Χριστιανισμό;
Εγώ ποτέ μου δεν μπαίνω σε τζαμί γιατί δεν θέλω να αναφερθώ στην πίστη του μουσουλμανικού τεμένους και του Ισλάμ ούτε θέλω να βγάλω τα παπούτσια μου!
Επειδή είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος δίχως φόβο και πάθος διαχωρίζω την θέση μου ακόμη και από το Βατικανό που κάνει την πάπια για την σύληση της Αγίας Σοφιάς και τηρεί σιγή ιχθύος και λέω ντόμπρα καθαρά και ξάστερα ότι αυτό που θα συμβεί θα είναι ότι οι μουσουλμάνοι θα προσκυνούν τον Θεό και την Αγία Σοφιά καθώς και την Χριστιανική πίστη μέσα στο ναό του τής θεού Σοφίας!
Γι’αυτό αναφέρω στον τίτλο ότι εάν ήμουν μουσουλμάνος….
.δεν θα πατούσα ούτε και θα προσκυνούσα μέσα στο ναό της Αγίας Σοφιάς και κάτω από τους τρούλους και τους ιερούς χώρους και τα απείρου κάλλους ψηφιδωτά του μεγαλοπρεπή ναού και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μνημείου της UNESCO.
Δεν ξέρω πολλά λέγονται και γράφονται από κοσμικούς Τούρκους και αφήνουν υπονοούμενα για το μεγάλο ρόλο που παίζει η Εμινέ Ερντογάν στην διαμόρφωση και επιλογή το να γίνει η Αγία Σοφιά Τζαμί!
Ίσως επικρατεί η λαϊκή ρήση το νινι ή το ένα από τα τρία Μ Μ Μ σέρνει το καράβι!
Το μέλλον θα δείξει…
Τουλάχιστον οι μουσουλμάνοι θα προσεύχονται στον Θεό και όχι στον Αλλάχ και μάλιστα ξάπλα μπρούμυτα!
Αυτά τα λίγα προς ενημέρωση των μουσουλμάνων όλου του κόσμου που νομίζουν ότι είναι δυνατόν να εισακουστούν οι προσευχές τους στον Αλλάχ μέσα από την Αγία Σοφιά και δεν καταλαβαίνουν ότι προσκυνούν τον Θεό και τον Χριστό!
Καλή Κυριακή! 
Χίος 12 Ιουλίου 2020 

Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.