Αντιμέτωποι με τα αγκάθια του ασφαλιστικού Βρούτσης και Μηταράκης

Το ασφαλιστικό, τις εκκρεμείς συντάξεις αλλά και την προτεραιότητα για τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας θα κληθούν να αντιμετωπίσουν δύο έμπειρα στελέχη της ΝΔ, ο Γιάννης Βρούτσης, ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Νότης Μηταράκης ως υφυπουργός Αρμόδιος για Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μηταράκης: Θα μειώσουμε κατά 25% τις εισφορές στις κύριες συντάξεις


Ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1», υποστήριξε ότι το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει μείωση εισφορών κατά 25% στις κύριες συντάξεις. Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η θέσπιση της ψηφιακής σύνταξης, έτσι ώστε από την 1η Ιουνίου 2020 το 1/3 των συντάξεων να βγαίνει ηλεκτρονικά.

Βρούτσης: Πρώτη προτεραιότητα οι εκκρεμείς συντάξεις


Την εξαγγελία για τη ψηφιακή σύνταξη έκανε την Τρίτη ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα διαμορφωθεί ένα προηγμένο ψηφιακό περιβάλλον και θα απλοποιηθούν δραστικά οι διαδικασίες που αφορούν τις συντάξεις. Ο υπουργός διεμήνυσε πάντως ότι η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.
Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, η έτερη υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχεύουν σε πολιτικές που θα βοηθούν όλη την κοινωνία. «Θα βοηθήσουμε τους δήμους και θα εντοπίσουμε τις αδυναμίες των παιδικών σταθμών και μαζί τους θα δουλέψουμε γι’ αυτό. Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού» προσέθεσε.
Να σημειωθεί ότι το ηγετικό τρίο του υπουργείου Εργασίας έδωσε το «παρών» στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.