Αντί για μπλόκο στα σχέδια για το κέντρο φυλακή ανθρωπίνων ψυχών στο Αίπος…Χριστουγεννιάτικο Γκαλά

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη Λαϊκή Συνέλευση που διοργάνωσε το τοπικό συμβούλιο του Βροντάδου από την οποία έλαμψε σε επίπεδο υψηλής εκπροσώπησης,  διά της απουσίας της η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος, προτιμώντας  το Χριστουγεννιάτικο γκαλά στο Ομήρειο, για να μη δυσαρεστήσουν  την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Μηταράκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης έχει εξαφανιστεί, αφήνοντας να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά τους αντιπεριφερειάρχες, στην περίπτωσή μας τον κ. Μπουγδάνο.

Εντύπωση προκαλεί και το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ δια της επιστολής Μιχαηλίδη στη λαϊκή συνέλευση, ξεχνώντας πως και ο Μουζάλας ήταν που ζητούσε δημοτική έκταση για το Αίπος στο 18ο χιλιόμετρο και μάλιστα με «έτοιμη τη χρηματοδότηση», όπως κάνει σήμερα η ΝΔ.

Η ΝΔ έχει τους ανθρώπους της για να περνά την πολιτική της είτε δια των στελεχών της είτε δια των ομοϊδεατών της. Έμαθε άλλωστε  το επικοινωνιακό  μάθημά της καλά αυτή τη φορά από τους προηγούμενους.

Το κατέβασμα εξάλλου του έργου του Εύη Χρήστου δε σηματοδοτεί μόνο την κουλτούρα της σημερινής δημοτικής αρχής, αλλά κυρίως την ιδεολογία της.

Η δημοτική αρχή δεν μπορεί ούτε θέλει να δει συνειρμούς ανάμεσα στους πρόσφυγες της Μ. Ασίας και τους σημερινούς πρόσφυγες.

Έτσι λοιπόν ένα γκαλά είναι προτιμότερο από τις κακοτοπιές μιας λαϊκής συνέλευσης , όταν μάλιστα ήταν και μαζική .

Στη μέση αυτών των επικίνδυνων πολιτικών και για την τοπική κοινωνία και για τους πρόσφυγες-μετανάστες, βρισκόμαστε όλοι εμείς, με ανθρώπους που ανθίστανται στον εκφασισμό και στην ξενοφοβία – η εισήγηση του τοπικού συμβουλίου έκανε λόγο για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Είναι βασικό ότι στο ψήφισμα πέρασε η λογική του τοπικού συμβουλίου, κράτησε ψηλά το ανθρώπινο μέτρο και άφησε κατά μέρος  φωνές παραπληροφόρησης, φόβου ή μίσους.

Χαιρόμαστε γιατί συμβάλαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση στο Βροντάδο, η κωμόπολή μας να κρατηθεί στο ύψος των περιστάσεων, χαιρόμαστε που δεν διολίσθησε σε ξενόφοβες κραυγές.

Το βασικό συμπέρασμα, όμως, είναι ότι οι Βρονταδούσοι και ο λαός της Χίου και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι είμαστε ΜΟΝΟΙ απέναντι στα άθλια πολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιμένουν να διατηρούν το νησί και την πατρίδα μας φυλακή για τα θύματα των  ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Τα σχέδιά τους δεν πρέπει να περάσουν κι ας είναι έτοιμοι  να κουβαλήσουν πραιτοριανούς ροπαλοφόρους στο Αίπος να επιβάλλουν το «νόμο και τάξη» αλά ΝΔ αυτή τη φορά.

Πρέπει Βρονταδούσοι και Χιώτες να υπερασπίσουμε μαζί με όλα τα άλλα και τα ιστορικά σημαινόμενα του βουνού, που είναι βουνό ελευθερίας και όχι βουνό για Νταχάου.

  • Επιμένουμε για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά και από τη χώρα μετά την καταγραφή τους σε κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης, διαδικασίας ολίγων ημερών.
  • Κανένα κέντρο – στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Αίπος και πουθενά στο νησί μας και στα νησιά μας. Κλείσιμο των hotSpots και της ΒΙΑΛ.
  • Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.
  • Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης. Σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών σε θέματα παιδείας, υγείας, πρόνοιας. Ειδική μέριμνα και προστασία για τα παιδιά.
  • Λέμε όχι στα αντιδραστικά και επικίνδυνα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ για τις ανθρώπινες ζωές.
  • Να μετακινηθούν τώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα υπηρεσίες ασύλου και ταυτοποίησης. Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hotspot ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες με βάση τον τόπο κατοικίας τους.
  • Καμία εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό μεταναστευτικό αποκλειστική διαχείριση κονδυλίων από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς.
  • Να δοθούν100% αποζημιώσεις σε όλους όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα hot spot άμεσα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.