Αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει για την νέα σχολική χρονιά

 

 

του Π. Κυδώνη

Τελειώνουν τα μπάνια και οι διακοπές και ετοιμάζονται οι μικροί και μεγάλοι φίλοι μας για την νέα Σχολική Χρονιά.

Βιβλία, τετράδια και όρεξη για διάβασμα, πρέπει να είναι από δω και στο εξής ο πρωταρχικός συνδυασμός για τους μικρούς και μεγάλους μαθητές, που πρέπει να ξεχάσουν τις διακοπές του καλοκαιριού, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πότε ξεκινάει το διδακτικό έτος;

Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Οι περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου, αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ενώ τα σχολεία για το νέο σχολικό έτος 2019 – 2020, θα ανοίξουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Το διδακτικό έτος χωρίζεται σε τρία τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο για του μαθητές ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο ξεκινά στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο ξεκινά στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.
Η διδασκαλία των μαθημάτων για το 2019 ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 και λήγει στις 15 Ιουνίου 2020. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα ξεκινούν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα. Για το σχολικό έτος 2019-2020 τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη.

Πότε θα χτυπάει το κουδούνι;

Πολλοί είναι οι γονείς και οι μαθητές που αναρωτιούνται αν θα χτυπάει το κουδούνι στις 08:15 ή 09:00, τη φετινή χρονιά. Οι προθέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν η αλλαγή του σχολικού ωραρίου, αφού ο πρώην υπουργός Παιδείας, του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Γαβρόγλου, είχε μιλήσει πέρσι τον Σεπτέμβριο για αλλαγή της ώρας έναρξης μαθημάτων, από τις 8:15 στις 9:00.

Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αυτήν την αλλαγή. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε διαβεβαιώσει (συνέτνευξη ΣΚΑΪ), ότι «δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων». Έτσι, για τη σχολική χρονιά 2019-2020 τα σχολεία θα ανοίγουν κανονικά στις 8:15.

Καλή Σχολική Χρονιά…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.