Αντίθετη στη δημιουργία νέας δομής 5.000+ ατόμων η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Χίου

Αντίθετη στη δημιουργία νέας δομής 5.000+ ατόμων είναι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Χίου.

Σε ανακοίνωσή της αναλυτικά αναφέρει:

«Τις θεωρητικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης τις ακούμε με προσοχή. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η υλοποίηση τους είναι δύσκολη.   Ως τώρα, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τον επιμέρους σχεδιασμό. Αναρωτιόμαστε,
Οι 5000+ περιορισμένοι άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, πως διαχειρίζονται σε μια κλειστή δομή;
Κλειστή δομή σημαίνει κρατούμενοι;
Πόσοι αστυνομικοί θα απαιτούνται για την φύλαξη μιας τέτοιας δομής;
Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία επιστροφή στην Τουρκία;
Τι μας εμποδίζει και δεν ισχύει σήμερα, στην πράξη,  η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αλλά ευελπιστούμε ότι θα ισχύσει στο μέλλον;
Τα ερωτήματα είναι πολλά. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την αύξηση της ονομαστικής δύναμης οποιασδήποτε δομής από τα 1000 περίπου άτομα στα 5000+ και ίσως παραπάνω».

Ο Μιχάλης Απέσσος καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή του Κων/νου Κυδώνη Καλημέρα με τον ΑΝΤ1 ανέφερε τα εξής:

«Εκφράζουμε την αντίθεσή μας ως προς την δυναμικότητα της νέας δομής. Θέτουμε τα ερωτήματά μας θέλοντας να προβληματίσουμε τους αρμοδίους και να συμβάλλουμε θετικά Τι θα πει κλειστή δομή;  Αυτή τη στιγμή έχουμε μια ανοιχτή δομή χωρητικότητας 1.014 ατόμων και διαμένουν 6.000, με τις νέες καταστάσεις και τη νέα δομή χωρητικότητας 5.000+ ατόμων πόσοι στην πραγματικότητα θα ζουν; 20.000 άνθρωποι; Αν είναι κλειστή η δομή πόσους αστυνομικούς θα χρειάζεται; Αναρωτιόμαστε. Βέβαια πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή εκφωνήθηκε ένα σχέδιο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.