Ανοίγουν όλα τα σχολεία – Οι τάξεις θα είναι αλλιώς

Ανοιχτά σχολεία μετά τα μέτρα της καραντίνας λόγω κορονοϊού: Άνοιγμα όλων των σχολείων, δηλαδή δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο Star.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι «στο μέτρο που θα κυλήσουν τα πράγματα, όπως σήμερα, αισθάνομαι ότι η καμπύλη βαίνει καλώς». Ο ίδιος, συμπλήρωσε ότι «πιθανώς να ανοίξουν σε διαφορετικές φάσεις Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά. Αλλά πάντως θα ανοίξουν».

Επιστροφή σε άλλες τάξεις

Η αναφορά του υπουργού είναι σε αντίθεση με εισηγήσεις μερίδας ειδικών, που προτείνουν να επιστρέψουν στα θρανία μόνο οι μαθητές της Γ΄Λυκείου, ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων. Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως με δεδομένο ότι η δημόσια υγεία αποτελεί τον πρώτιστο στόχο, οι τάξεις στις οποίες θα επιστρέψουν οι μαθητές «δεν θα είναι οι τάξεις που έχουμε συνηθίσει».

«Θα είναι τάξεις που θα λαμβάνουν απόλυτη μέριμνα για τη δημόσια υγεία. Εάν δούμε ότι κάτι δεν πηγαίνει όπως το θέλαμε, θα παρέμβουμε ρυθμιστικά ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις», σημείωσε ο ίδιος.

Τόνισε δε, ότι ο χρόνος άρσης του λουκέτου στην εκπαίδευση εξαρτάται από πολλές συνθήκες, όπως η εξάπλωση των κρουσμάτων.

Σταδιακά η επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για άρση των περιορισμών σταδιακά σε ορίζοντα διμήνου, καθώς και αναμόρφωση του πλαισίου για τους περιορισμούς μετακινήσεων.

«Στην περίπτωση που θα έχουμε το άνοιγμα των καταστημάτων θα αναμορφωθεί και το σύστημα για τον περιορισμό της κίνησης. Είναι αυτονόητο ότι από τη στιγμή που θα έχουμε το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς δε θα υπάρχουν πλέον οι αναγκαίοι περιορισμοί στην κίνηση», επισήμανε.

Αναφερόμενος στην λειτουργία των καταστημάτων την επόμενη μέρα, είπε ότι «οι πελάτες θα προσέρχονται με πολύ συγκεκριμένο ρυθμό, θα υπάρχουν μέτρα ατομικής υγιεινής, θα υπάρχει ανώτατος αριθμός ανθρώπων».

Για τους ηλικιωμένους ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι θα γίνουν μεν αυστηρές συστάσεις, αλλά δεν θα εξαιρεθούν όμως από την άρση των απαγορεύσεων.

Δεν θα χαθεί η τουριστική σεζόν

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «σταδιακή αποκλιμάκωση σε ό,τι αφορά στην υπεραστική κίνηση» και εκτίμησε ότι δε θα χαθεί η τουριστική σεζόν.

«Σταδιακώς θα υπάρχει και το άνοιγμα των ξενοδοχείων, ίσως σε δυο φάσεις, δηλαδή να υπάρξει ένα άνοιγμα ορισμένων ξενοδοχείων και στη συνέχεια άλλων μονάδων. Εφόσον έχουμε πλήρη εξομάλυνση της καμπύλης της επιδημίας, τότε θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχειακά καταλύματα και οι μεταφορές», σύμφωνα με τον υπουργό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.