«Ανεξέλεγκτα υψηλές οι τιμές των καυσίμων στα νησιά του Αιγαίου»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις υψηλές τιμές των καυσίμων στα νησιά»

Νέα Ερώτηση, για τις ανεξέλεγκτα υψηλές τιμές των καυσίμων στα νησιά του Αιγαίου, κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, τις αρνητικές συνέπειες για τον τουρισμό.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι οι επισκέπτες των νησιών του Αιγαίου διαπιστώνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αγγίζει σε κάποια νησιά του Αιγαίου τα 2 ευρώ το λίτρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ στην ηπειρωτική χώρα και στις άλλες περιοχές η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης με βάση το παρατηρητήριο τιμών είναι 1,64 ευρώ το λίτρο, η αντίστοιχη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα νησιά του Αιγαίου είναι 1,88 ευρώ το λίτρο.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι οι υψηλές τιμές στα νησιά, όφειλαν να ευαισθητοποιήσουν την Επιτροπή Ανταγωνισμού εγκαίρως, με δεδομένο ότι υπάρχουν αρνητικές συνέπειες για τον τουρισμό μας αφού η Ελλάδα, με αυτές τις συνθήκες, μετατρέπεται σε ένα ακριβό τουριστικό προορισμό.

Οφείλει, όμως, να δει την πραγματικότητα και το Υπουργείο Οικονομικών, να αντιληφθεί ότι η πολιτική υπερφορολόγησης στα καύσιμα οδηγεί σε αυτές τις στρεβλώσεις. Ιδιαίτερα για τα νησιά που αντιμετωπίζουν και το υψηλό μεταφορικό κόστος, η πολιτική της υπερφορολόγησης είναι καταστροφική.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, στο 1,64 ευρώ, που είναι η μέση τιμή λίτρου για την αμόλυβδη βενζίνη στην Ελλάδα, πάνω από 1 ευρώ είναι οι φορολογικές επιβαρύνσεις, με αποτέλεσμα η χώρα μας να είναι στην πρώτη τριάδα των χωρών με τις ακριβότερες τιμές στα καύσιμα στην Ευρώπη.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στα καύσιμα, ενώ θέτει και ζήτημα λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Παράλληλα, ζητά επίσημη ενημέρωση για την ενδεχόμενη επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων, θέτοντας το ερώτημα αν η επιβολή πλαφόν θα ισχύσει μόνο για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και ποια κριτήρια και χαρακτηριστικά θα έχει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.