Ανεγκέφαλοι γέμισαν το νησί με θανατηφόρες φόλες

Στις 15 Σεπτεμβρίου όπως όλοι γνωρίζουμε ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος. Όλοι οι κυνηγοί πήραν τα κυνηγόσκυλά τους και από τα χαράματα της Κυριακής ανέβηκαν τα βουνά. Όμως δεν γνώριζαν ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι είχαν σπείρει δηλητηριασμένα δολώματα με στόχο την εξόντωση των κυνηγόσκυλων τους. Πάνω από 25 κυνηγοσκυλιά έφαγαν δηλητηριώδη δολώματα.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου “Η Άρτεμις” σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

«Για άλλη μια φορά δυστυχώς γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης και καταδικαστέας πρακτικής την ημέρα της έναρξης του κυνηγιού του ενδημικού μας θηράματος κάποιοι ανεγκέφαλοι να σπέρνουν δηλητηριασμένα δολώματα με στόχο την εξόντωση των κυνηγόσκυλων.
Καταδικάζουμε αυτή την παράνομη πράξη με κάθε τρόπο. Οι θηροφύλακες μόλις έπεσε στην αντίληψή τους η ύπαρξη τέτοιου είδους σκευασμάτων προχώρησαν στην ενημέρωση όσων περισσότερων κυνηγών για αποφυγή και άλλων περιστατικών.
Παρακαλούμε τους συναδέλφους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού οι ανεγκέφαλοι (…..μη γράψουμε κάτι πιο βαρύ) έχουν ρίξει φόλες σε διάφορες περιοχές της Νότιας Χίου. Μέχρι και χτες αργά το απόγευμα είχαν εντοπιστεί φόλες στον Άγιο Γεώργιο Συκούση, στη Βέσσα, το Λιθί, την Ελάτα και τους Ποταμούς.
Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα σταματήσουν ή θα περιορίσουν την Κυνηγετική δραστηριότητα είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Προς ενημέρωση όλων και αποφυγή παρεξηγήσεων. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων και του Νόμου μέχρι στιγμής έχουν γίνει οι παρακάτω ενέργειες.

– Αναφορά από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή προς την Διεύθυνση Δασών Χίου.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για κατάθεση αναφοράς από το σύλλογο προς την Εισαγγελία πρωτοδικών Χίου.

Μηνυτήρια αναφορά ο σύλλογος δεν μπορεί να καταθέσει. Όσων κυνηγών οι σκύλοι τους έφαγαν δηλητήριο να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο για να τους καθοδηγήσει για τις ενέργειες που μπορούν να κάνουν». Τηλ. επικοινωνίας: 2271026753.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.