Αναστέλλεται προσωρινά το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στα Καρδάμυλα

Μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά και τη Δευτέρα οι κάτοικοι των Καρδαμύλων και αφού συναντήθηκαν με τον περιφερειακό διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας, κ.Γρηγόρη Καλογριόπουλο, χθες ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται προσωρινά και μέχρι νεωτέρας το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Καρδάμυλα Χίου, το οποίο είχε προαναγγελθεί για αύριο Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019.
Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας από ότι φαίνεται, σκέφτεται να επανεξετάσει την αρχική απόφασή της.

Ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς σε ανάρτησή του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Μια δικαίωση για τα Καρδάμυλα, μια δικαίωση για όλη τη Χίο! Η σημερινή αναστολή του κλεισίματος του υποκαταστήματος της ΕΤΕ, δείχνει τη μεγάλη δύναμη που μπορεί να ξεδιπλώσει ο τόπος μας και όταν ενεργοποιούνται οι δυνάμεις που
πρέπει. Επαγρύπνηση και συνέχεια!».
Ακόμη χθες, λίγο νωρίτερα στάλθηκε η απάντηση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας στην επιστολή του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Μιχαηλίδη.
Στην ανακοίνωση από το γραφείο του βουλευτή αναφέρεται:
«Στην απάντησή της, η τράπεζα εντάσσει την απόφασή της για κατάργηση του υποκαταστήματος σε γενικότερο σχεδιασμό «εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης» του δικτύου της. Όμως, δεν εξηγεί αυτόν τον σχεδιασμό και, κυρίως, δεν απαντά στα συγκεκριμένα ζητήματα που καθιστούν αναγκαία τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος και τα οποία τέθηκαν από τον Α. Μιχαηλίδη στην επιστολή του, αλλά και συνολικά από φορείς της Χίου και κατοίκους της περιοχής.
Ως εκ τούτου, η απόφαση της τράπεζας κρίνεται ως αδικαιολόγητη και ανάλγητη, δεδομένου ότι πρόκειται για απομακρυσμένη περιοχή ενός ακριτικού νησιού. Κρίνουμε δε απαξιωτική τη στάση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας απέναντι στις ανάγκες των πολιτών, οι οποίοι είναι τελικά και οι βασικοί υποστηρικτές του τραπεζικού συστήματος».
Τι έκανε όμως, ο κ. Μιχαηλίδης ως βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του νησιού μας, για να στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων των Καρδαμύλων; Έδωσε μήπως το παρόν στις δυο οργανωμένες κινητοποιήσεις τους;
Προς το παρόν αναμένουμε νέα ανακοίνωση από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, μιας και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το κλείσιμο αναβάλλεται επ’ αόριστον ή αν θα μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.