Αναστέλλεται η λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Την αναστολή λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας από την Παρασκευή μέχρι τις 31 Μαρτίου ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, μετά το κλείσιμο θεάτρων και σινεμά «Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου. Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης».

«Παράλληλα έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων» αναφερει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Ηδη λόγω του νέου κορωνοϊού, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει μολύνει στη χώρα μας 117 άτομα και έχει προκαλέσει τον θάνατο ενός, έχουν κλείσει με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια σχολεία και πανεπιστήμια σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν όσο το περισσότερο γίνεται οι πιθανότητες νέων κρουσμάτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.