Αναμένεται παράταση από έναν έως δύο μήνες στην κτηματογράφηση

Παράταση από έναν έως δύο μήνες στα προγράμματα κτηματογράφησης που «τρέχουν» σήμερα σε όλη τη χώρα αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες το  υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, αυτή θα είναι και η τελευταία παράταση που θα δοθεί, ενώ για όσους δεν υποβάλλουν δηλώσεις θα ακολουθήσουν κυρώσεις. Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς οι ρυθμοί υποβολής δηλώσεων έχουν μπει στο …ρελαντί, με τη συμμετοχή στα προγράμματα της νέας γενιάς κτηματογράφησης (ΚΤΙΜΑ 16), η οποία «τρέχει» σήμερα για το υπόλοιπο 60% της χώρας να αγγίζει μόλις το 21%.

Να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση – πέρα από απαραίτητο εργαλείο για τη διασφάλιση της περιουσίας πολιτών και Δημοσίου _ με ορίζοντα το 2021. Επιπλέον, αν τα παραδοτέα των συμβάσεων που «τρέχουν» δεν καλύπτουν το 50%  των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας,  υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν τα 84 εκατ. ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί από το τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020 με στόχο τη δημιουργία κτηματολογικής βάσης δεδομένων στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας (συνολικής δαπάνης 320 εκατομμυρίων ευρώ).

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.