Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για το θέμα στάθμευσης των ατόμων ΑΜΕΑ

Ανακοίνωση από το γραφείο Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου στα πλαίσια της ενημέρωσης ενεργών πολιτών, που δραστηριοποιούνται  στους χώρους όπου εφαρμόζεται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και με κύριο άξονα την ευαισθητοποίηση και κοινωνική ευθύνη που απορρέει για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και το σεβασμό όλων των κοινωνικών ομάδων , υπενθυμίζει, συμβουλεύει και επισημαίνει τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με το Νόμο 4530/2018 (ΦΕΚ 59Α/30-03-2018), η παράβαση στους χώρους όπου επιτρέπεται μόνο η στάθμευση από άτομα ΑΜΕΑ, τιμωρείται με αφαίρεση δυο μηνών: α) της άδειας οδήγησης του παραβάτη οδηγού, β) της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και γ) των πινακίδων κυκλοφορίας , ενώ για το διοικητικό πρόστιμο ακολουθείται  διαδικασία είσπραξης μέσω της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας.

Η Υπηρεσία μας σεβόμενη ισότιμα όλους τους πολίτες, θεωρεί αυτονόητο, να υπενθυμίσει και να υποστηρίξει ότι η πρόληψη όλων των πιθανών παραβατικών συμπεριφορών φέρει θετικότερα αποτελέσματα σε πολλά επίπεδα από την καταστολή τους.

Ειδικότερα το θέμα στάθμευσης των ατόμων ΑΜΕΑ , αποτελεί δείκτη ευγένειας και σεβασμού μιας ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας και φωτεινή ένδειξη πολιτισμικής κουλτούρας.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.