Ανίκανη η πολιτεία να εξασφαλίσει τρόπο μετακίνησής των δυο παιδιών από τα Κουρούνια στο σχολείο της Βολισσού

Συνεχίζουν μετά από τόσες μέρες, και αφού μπήκαμε πια στον μήνα Νοέμβριο, τα δύο παιδιά από τα Κουρούνια, να μην έχουν μέσο μετακίνησης από το σπίτι τους προς το δημοτικό σχολείο στη Βολισσό.

Η ατυχία των δύο παιδιών έγκειται στο γεγονός ότι κατοικούν στην Αμανή και ειδικότερα σε ένα χωριό που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού μας, τα Κουρούνια.

Τα δυο κορίτσια εδώ και δύο εβδομάδες δεν μπορούν να πάνε σχολείο, αφού ο εργαζόμενος πατέρας τους δεν είναι σε θέση πια να τα πηγαινοφέρνει καθημερινά.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν τα δυο κορίτσια επέλεξαν να πάνε στο ολοήμερο τμήμα του σχολείου τους. Διότι μέχρι πριν ξεκινήσουν το ολοήμερο σχολείο ο πατέρας, τα μετέφερε το πρωί στα Χάλανδρα και από εκεί τα παραλάμβανε μια κυρία που τα μετακινούσε στο σχολείο της Βολισσού, όπου εργαζόταν.

Τώρα τα παιδιά που παρακολουθούν το ολοήμερο σχολείο, σχολάνε πιο αργά και έτσι η επιστροφή τους στο σπίτι με αυτόν τον τρόπο αποκλείστηκε.

Αποκλείστηκε ακόμη και η πιθανότητα μίσθωσης ταξί, αφού ο επαγγελματίας οδηγός ταξί της περιοχής έχει αναλάβει τη μετακίνηση άλλου παιδιού σε καθημερινή βάση.

Από την άλλη μεριά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ είναι αδύναμο να εκτελέσει το δρομολόγιο από τα Κουρούνια προς τη Βολισσό, εξαιτίας της μικρής επιδότησης από το κράτος, κάτι που καθιστά αυτή τη γραμμή μη συμφέρουσα για την εταιρία που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου κηρύχθηκε έκπτωτο μετά από απόφαση της Περιφέρειας.

Παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα βρεθεί νέος ανάδοχος για τη συγκεκριμένη γραμμή. Μια λύση στο πρόβλημα θα ήταν να πληρώνει το κράτος τα λεφτά των καυσίμων στον πατέρα των παιδιών, ώστε να τα μεταφέρει μόνος του.

Από την άλλη, ο εργαζόμενος πατέρας των δύο παιδιών σε δήλωσή του δε δίστασε να αναφέρει ότι σκέφτεται να μετακομίσει για να μην αφήσει τα παιδιά του αμόρφωτα, πράγμα το οποίο, ίσως τον οδηγήσει σε επαγγελματικό αδιέξοδο.

Ως πότε θα περιμένουν τόσο ο πατέρας όσο και τα παιδιά, να ληφθεί από την πολιτεία μια σοβαρή απόφαση για το πρόβλημα τους;

Σε λίγο καιρό θα φτάσουμε στα μισά της φετινής σχολικής χρονιάς και τα παιδιά ακόμη δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια στο σχολείο τους. Γιατί η πολιτεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και σύμφωνα με όλα όσα ορίζονται από τη νομοθεσία για να βρεθεί λύση για αυτά τα παιδιά που έτυχε να κατοικούν σε μια απομακρυσμένη περιοχή του νησιού μας;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.