Αλλαγές στα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελληνίων 2019

Η τάξη στην οποία θα διδάσκονται μόλις επτά μαθήματα αντί των 15 που ισχύει μέχρι και την περσινή σχολική χρονιά, εκ των οποίων τα τέσσερα για έξι ώρες την εβδομάδα, είναι η Β’ Λυκείου που θα εγκαινιάσει τη σχολική περίοδο 2019-2020.

Τα βιβλία των μαθητών θα παραμείνουν τα ίδια, ενώ ακόμα και για τη νέα προσθήκη της Κοινωνιολογίας φέρνουν στον αφρό παλαιότερα βιβλία.

Η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) είναι για τα νέα προγράμματα σπουδών, οι μαθητές να εξετάζονται σε 10 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Παλιά εγχειρίδια, συρραφή βιβλίων και κεφαλαίων και ενδεικτικές δραστηριότητες με αφορμή τη γεωμετρική αύξηση των ωρών διδασκαλίας είναι τα χαρακτηριστικά της πρότασης, έως ότου πραγματοποιηθούν συγγραφές νέων εγχειριδίων.

Στα θετικά μαθήματα έχει εστιάσει η πρόταση του ΙΕΠ με αρκετές προσθήκες, που όμως χαρακτηρίζονται από τους εκπαιδευτικούς αναγκαίες. Στα υπόλοιπα δεν παρατηρούνται μεγάλες μεταβολές στην ύλη και είναι κοινή παραδοχή των καθηγητών ότι η αύξηση σε κεφάλαια είναι πολύ μικρή αναλογικά με την αύξηση των ωρών, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται οι προτάσεις και για τη Β’ Λυκείου, στις οποίες θα γίνουν αντίστοιχες προσθήκες για την ομαλή συνέχεια της διδασκαλίας των μαθητών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.