Αλήθεια τι έγιναν οι διακοπές ρεύματος;… από την ΔΕΗ ; ….

Και πάνω που είχαμε συνηθίσει να ανάβουμε κεριά και λάμπες από τις αλόγιστες και ξαφνικές διακοπές ρεύματος…ως δια μαγείας σταμάτησαν… το μεγάλο θαύμα έγινε… δεν νομίζω λόγω του Κορωνοϊού … Μήπως κάτι σιγά σιγά και σταθερά αλλάζει στο χώρο της ΔΕΗ; .. Τόσα χρόνια ρεμούλα… διακοπές…. φωνές… απεργίες…. ξυλοδαρμοί….κάτω οι διακόπτες…εν ονόματι των συνδικάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων της Αριστερόστροφης κουλτούρας για πολιτικούς λόγους γιατί στην πραγματικότητα οι υπάλληλοι της ΔΕΗ είναι από τους πλέον προνομιούχους του κόσμου!  Η νέα Κυβέρνηση παρέλαβε μια ΔΕΗ έτοιμη για φούντο! Ζημιές πάνω από 900 εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

Άρχισε ο πόλεμος, αλλά και η σθεναρή απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργού Κώστα Χατζηδάκη να βάλει τέλος στη ρεμούλα και να εξυγιάνει την εταιρεία τοποθετώντας νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ τον Γιώργο Στάσση μη πολιτικό πρόσωπο αλλά με μεγάλη επιτυχία δοκιμασμένο σε παρεμφερή θέση του εξωτερικού ! Και εκεί που βλέπαμε πριν ένα χρόνο μια ΔΕΗ να φουντάρει στο γκρεμό….. άρχισε η ανάπτυξη και η περισυλλογή….το συμμάζεμα και το νοικοκύρεμα ! Και σήμερα στην μεγάλη κρίση της πανδημίας του Κορωνοϊού η ΔΕΗ εκτός των διευκολύνσεων των καταναλωτών με αναβολή της πληρωμής των λογαριασμών και πολλών εκπτώσεων χωρίς καμία διακοπή της ηλεκτροδότησης να διαθέτει και υπέρ του Εθνικού συστήματος υγείας άνω των 5.000.000 ευρώ για την άμεση αγορά των κάτωθι από την Κίνα : 1.500.000 μασκών με διάφορους κωδικούς….75.000 προστατευτικών στολών με διάφορους κωδικούς και 50.000 προστατευτικών γυαλιών Q …..το υλικό ήρθε ήδη στην Αθήνα με ναυλωμένη πτήση από την Κίνα με τα έξοδα πληρωμένα από την ΔΕΗ. Και θέτω το μεγάλο ερώτημα πώς; …. επί τόσα χρόνια γινόταν του Κουτρούλη ο γάμος με την σπατάλη και την καλοπέραση των αρπακτικών καρεκλοκένταυρων και συνδικαλιστικών οργανώσεων και ομάδων μέσα στην σφηκοφωλιά του οργανισμού ; Κάτι επιτέλους άλλαξε και αλλάζει με την νοικοκυροσύνη και την διαφάνεια με νέο πνεύμα δημιουργίας…. ανάπτυξης και αισιοδοξίας! Νομίζω αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και φώς στο τούνελ χωρίς κεριά και λάμπες πετρελαίου!

Καλό βράδυ!

Χίος 28 Μαρτίου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.