Ακόμα μια κωλοτούμπα από τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Η επανεμφάνιση του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά από αρκετές μέρες αποκριάτικων διακοπών, κατά κοινή παραδοχή δεν στέφθηκε από επιτυχία. Απεναντίας τα όσα υποστήριξε στην συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ήρθαν να επιβεβαιώσουν το στρατηγικό αδιέξοδο στον οποίο έχει περιέλθει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σε ρόλο βουλευτή -και μάλιστα δεξιάς κατεύθυνσης- αυτό που μας είπε ήταν ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθούν την πλέον ενδεδειγμένη πολιτική.

Ο κ. Τσίπρας στην προσπάθεια του να μαζέψει τα ασημάζευτα τάχθηκε ακόμη και υπέρ του κλεισίματος των συνόρων, ακολουθώντας εκ διαμέτρου αντίθετη στρατηγική από εκείνη που έχει «χαράξει» ο σκληρός πυρήνας των στελεχών του. Έχοντας κάνει επάγγελμα την κωλοτούμπα και μπροστά στο πρόσκαιρο πολιτικό όφελος δεν δίστασε να βάλει σε δεύτερη μοίρα τόσο τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τις απόψεις που διατυπώνουν στελέχη όπως ο κ. Κυρίτσης και άλλοι Συριζαίοι.

Προφανώς ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει (και) την εθνική κρίση, ως ακόμη μια ευκαιρία για την επιχειρούμενη (ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής) στροφή προς το κέντρο. Μάλιστα η χθεσινή απόφαση του κ. Τσίπρα να υιοθετήσει στον πυρήνα της την στρατηγική Μητσοτάκη, εκτός από πολιτικό ουραγό της κυβέρνησης, τον θέτει και σε σοβαρό εσωκομματικό κίνδυνο.

Γιατί πλέον τόσο η νεολαία, όσο και τα (πολλά) στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνονται αδειασμένα από την νέα πολιτική στροφή που επιχείρησε ο κ. Τσίπρας, στην προσπάθεια του, να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο.

«Πρόκειται για κωλοτούμπα αντίστοιχη με αυτή του μνημονίου» επισημαίνουν με νόημα πρόσωπα που γνωρίζουν πως αντιδρά το κομματικό DNA της Αριστεράς.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω εκείνο που προκύπτει τόσο από τα λόγια, όσο και από την «γλώσσα του σώματος», είναι ότι ο κ. Τσίπρας, έχει περιέλθει σε πολιτικό αδιέξοδο, δείχνοντας εμφανή αδυναμία να εξέλθει αυτού. Η τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είχε ως αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, και την συγκρότηση ενός σκληρού ευρωπαϊκού μετώπου, απέναντι στα παρανοϊκά σχέδια του Ερντογάν, εκ των πραγμάτων επιτείνει, ακόμη περισσότερο το αδιέξοδο του τέως πρωθυπουργού.

Πάντως η χθεσινή κωλοτούμπα του κ. Τσίπρα, σχετίζεται και με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν τεράστια αποδοχή στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Και επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται πόσο κοντά βρίσκεται στην πολιτική περιθωριοποίηση, αποφάσισε να εμφανιστεί (μετά από μέρες απουσίας) και να το παίξει συναινετικός.

Ωστόσο το βασικότερο πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει είναι η ανισορροπία των απόψεων που καταγράφονται σε εσωκομματικό επίπεδο. Με απλά λόγια ο πανικόβλητος κ. Τσιπρας, οφείλει να εξηγήσει στο ακροατήριο του, που ήταν εθισμένο σε μια πιο χαλαρή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τι τον οδήγησε να μεταβάλει την στάση του, προς το συντηρητικότερο. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταφέρει να πείσει τους «σκληρούς» του ΣΥΡΙΖΑ, για την ωφελιμότητα της νέας του κωλοτούμπας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.