Αιμιλιανός Ευαγγελινός: Το όνειρο τελείωσε…

Όταν το 2016 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, άνοιξε τις πόρτες του κόμματος προς όλους και χωρίς κομματικά στεγανά, πήρα την απόφαση να συμμετάσχω και εγώ σ’ αυτή την επίπονη διαδικασία αξιολόγησης στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, γιατί πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το αναγκαίο όραμα, την αξιοπιστία, την ειλικρίνεια και τα κατάλληλα εργαλεία για να βγει η πατρίδα μας από τη σημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση και να γίνει μια σύγχρονη χώρα. Εκτός από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών συμμετείχα ενεργά σε τρείς τομείς: στον Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στον Τομέα Τουρισμού καθώς και στον Τομέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Παράλληλα, αφιερώθηκα με όλες μου τις δυνάμεις στον αγώνα για την προώθηση των θέσεων της παράταξης στο αγαπημένο μου νησί, τη Χίο. Μάλιστα, για την αποτελεσματικότερη επίτευξη του στόχου, παραιτήθηκα από την θέση του Διευθυντή στο 2ο Γυμνάσιο Γλυφάδας μεσούσης της θητείας μου και επέστρεψα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου.

Περιόδευσα όλο το νησί, συνομίλησα και ήρθα πιο κοντά με τους συμπολίτες μου, τις Χιώτισσες και τους Χιώτες, από τους οποίους οφείλω να πω ότι εισέπραξα πολύ μεγάλη αγάπη και ένθερμη ανταπόκριση. Η στήριξη και τα θερμά τους λόγια μου έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσω την προσπάθειά μου, σε ένα αβέβαιο, είναι η αλήθεια, εγχείρημα. Φρόντισα να είμαι παρών σε όλες τις συλλογικές δράσεις, εκδηλώσεις και διοργανώσεις στη Χίο και να ενημερώνομαι συστηματικά για όλα τα θέματα και τα τοπικά προβλήματα. Η στάση μου ήταν πάντα ήπια, χωρίς υπερβολές, με γνώμονα τις θέσεις και τη γραμμή της παράταξης.

Αρθρογράφησα και έκανα πάρα πολλές παρεμβάσεις για θέματα γενικότερου αλλά και ειδικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, με σκοπό να τα καταστήσω γνωστά και να συμβάλω, όσο μπορώ, στην επίλυσή τους. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ, χιώτικα ή και πανελληνίου εμβέλειας που φιλοξένησαν τα άρθρα μου και βοήθησαν το έργο μου.

Σήμερα, βρίσκομαι πλέον ενώπιον μιας άλλης πραγματικότητας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση στον τύπο δεν συμπεριλαμβάνομαι μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών του νομού Χίου. Η απόφαση του Προέδρου είναι για μένα σεβαστή και εύχομαι κάθε επιτυχία στους επιλεγέντες υποψηφίους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τον Νότη Μηταράκη, τον Σταύρο Μιχαηλίδη, την Ισαβέλλα Μπουρνιά και τη Βιβή Ποταμούση. Ομολογώ όμως, ανθρώπινο άλλωστε, ότι η απόφαση αυτή με γέμισε απογοήτευση.

Από πλευράς μου, θα είμαι πάντα παρών και σταθερά κοντά σε όλον αυτό τον κόσμο που με πίστεψε, με εμπιστεύτηκε, με στήριξε. Ευχαριστώ τον κόσμο αυτό με όλη μου την καρδιά και δηλώνω ότι θα είμαι πάντα εδώ για όλους αυτούς τους ανθρώπους με όποιον τρόπο κρίνω προσφορότερο.

Τέλος, θα ήθελα να πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, που στάθηκαν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα.

Αιμιλιανός Κ. Ευαγγελινός

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.