Αιγαίο : Σε κόκκινο συναγερμό για την αντιμετώπιση ασύμμετρων τουρκικών ενεργειών

Σε κατάσταση συνεχούς επιφυλακής στο Αιγαίο παραμένουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό, καθώς εκτιμάται ότι η Άγκυρα μετά την αποτυχημένη υβριδική επίθεσή της στον Έβρο μπορεί να επιχειρήσει ανάλογες ασύμμετρες ενέργειες στο Αιγαίο και στα νησιά.

Τα σενάρια η Τουρκία να χρησιμοποιήσει παροπλισμένα εμπορικά πλοία για να μεταφέρει εκατοντάδες μετανάστες στα νησιά μας, να προσπαθήσει να στείλει ταυτόχρονα πολλές λέμβους με μετανάστες σε διαφορετικά νησιά ή ακόμα και να στείλει μετανάστες προσβεβλημένους από τον κοροναϊό είναι μόνο μερικά απ’ αυτά που αναλύουν οι επιτελείς στο Πεντάγωνο και στο Μαξίμου.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο το επίπεδο ετοιμότητας και τα μέτρα επιτήρησης στο Αιγαίο, που ούτως ή άλλως ήταν αυξημένα, έχουν ενισχυθεί κι άλλο.

-Οι απόρρητες πληροφορίες ότι  η Άγκυρα προτίθεται να επιστρατεύσει πλοία-«φαντάσματα» για αιφνιδιαστικές «αποβάσεις» μεταναστών στα νησιά

-Τι κρύβει το περιστατικό με το τουρκικό εμπορικό πλοίο στο Αγαθονήσι

-Εκνευρισμός την Άγκυρα μετά την πρόταση Μητσοτάκη η οικονομική συνδρομή της ΕΕ να συνδεθεί με τη μείωση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ευρώπη.

Πηγή: tanea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.