ΑΔΕΔΥ: Χαιρετίζουμε τον αγώνα, απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της!

H EΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους συναδέλφους/σσες απεργούς , που μέσα σε δύσκολες συνθήκες παραίτησης , ηττοπάθειας και υπονόμευσης  για το συνδικαλιστικό κίνημα, έδωσαν το αγωνιστικό παρών ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση –Κατρούγκαλου.

Οι χιλιάδες που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στα αστικά κέντρα αποτελούν, την απάντηση ότι δεν μας τελείωσαν ως κλάδο , ότι θα πληρώσουν την αναλγησία τους απέναντι στους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες για άλλη μια φοράς η ηγετική ομάδα των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ έλαμψε διά της απουσίας  της , ταυτίστηκε με την εργοδοσία και την κυβέρνηση, υπομόνευσε ανοιχτά τον αγώνα και την συμπόρευση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. «Πολύ κακό για το τίποτα», δήλωνε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, διεκδικώντας το βραβείο εργατοπατερισμού.

Την ίδια στιγμή  η ηγετική ομάδα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη ΓΣΕΕ ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 του Φλεβάρη! Με πλήρη συνείδηση της επίθεσης που βιώνει το συνδικαλιστικό κίνημα σε όλα τα επίπεδα απαιτούμε τα αυτονόητα.

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Απαιτούμε να γίνει ένα συνέδριο χωρίς ΜΑΤ, κρατική επέμβαση,   τραμπουκισμούς, αποκλείοντας με δημοκρατικές διαδικασίες νόθους και εργοδότες. Αν στο εργατικό κίνημα στον ιδιωτικό τομέα επικρατήσουν και με τη βούλα πρακτικές συνδικαλιστικής μαφίας, με την εργοδοσία και τη νοθεία μέσα στην ανώτατη συνομοσπονδία,  τότε τι να περιμένουμε στο δημόσιο τομέα που αποτελεί και τοπ μακρύ χέρι του κράτους;

Η κυβέρνηση της ΝΔ  φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική   βία!   Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελικών αρχών  και της εργοδοσίας .

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.