ΑΔΕΔΥ: Τα σύνορα μας, το Αιγαίο, έχουν μετατραπεί σε ένα νεκροταφείο ψυχών και τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ με αφορμή τα τελευταία γεγονότα εκφράζει ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη της στα εκατομμύρια των προσφύγων, των ξεριζωμένων σε όλο τον κόσμο, στους δεκάδες χιλιάδες που παραμένουν στοιβαγμένοι στα hot-spots και εγκλωβισμένοι στη χώρα μας με τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, με τις αποφάσεις της Ε.Ε. που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  συνυπέγραψε και υλοποίησε με συνεχιστή της την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο κατάλογος των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται. Τρία παιδιά και δύο γυναίκες είναι μεταξύ των πέντε σορών που περισυλλέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών μετά την ανατροπή σκάφους με μετανάστες πριν λίγες μέρες.  Τα σύνορα μας, το Αιγαίο, έχουν μετατραπεί σε ένα νεκροταφείο ψυχών  και τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών.

Τα τελευταία γεγονότα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας,  είχαν ως αποτέλεσμα  θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα και είναι μια ακόμη τραγική συνέπεια της βαρβαρότητας που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες σε αυτά τα σύγχρονα κολαστήρια.

Οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, ο συνωστισμός, η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, ειδικά για τα παιδιά, είναι οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι το αποτέλεσμα του διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών και της αντιδραστικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η σημερινή της ΝΔ. Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοποιώντας την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στα νησιά, η κυβέρνηση προχωράει σε μέτρα έντασης της καταστολής και του αυταρχισμού, διαιώνισης της ίδιας απαράδεκτης κατάστασης για πρόσφυγες και νησιώτες. Επιμένει στην εφαρμογή της καταστροφικής, για πρόσφυγες-μετανάστες, καθώς και τους κατοίκους των νησιών, συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και των άθλιων hotspots, που προεκλογικά οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ υπόσχονταν ότι θα κλείσουν. Αποζητά μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Frontex στο Αιγαίο, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών αφίξεων.

Οι γενικόλογες αναφορές για στήριξη των τοπικών κοινωνιών είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα.

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ απαιτεί εδώ και τώρα

  • Να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο.
  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα αντιδραστικά μέτρα.
  • Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
  • Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.
  • Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.
  • Να καταγγελθεί τώρα η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας και των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που δημιουργούν διπλό εγκλωβισμό.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.