ΑΔΕΔΥ: Με μέτρα κατά το δοκούν δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της υγείας στο νησί

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Χίου για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο τομέα της υγείας στο νησί μας και πιο συγκεκριμένα στην υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου

“Τελικά η διοικήτρια του νοσοκομείου έχει απόλυτο δίκιο όταν δηλώνει ότι ο ΣΕΣΝΟΧ και η ίδια έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη για την υγεία στο νησί και γενικότερα.

Εκείνη είναι η φωνή της εκάστοτε κυβέρνησης , χτες του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα της ΝΔ, γι  αυτό και διαχειρίζεται επάξια τις πολιτικές της φτώχειας των περικοπών και των ελλείψεων στο νοσοκομείο της Χίου.

Δε μας ξενίζει δυστυχώς ο τρόπος που αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα, με μπαλώματα και επιπολαιότητες  που κλείνουν τη μια τρύπα και ανοίγουν άλλες, αφού αντί να αναδείξει τις κυβερνητικές ευθύνες όλων αυτών των ετών που διατηρούν την υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να απαιτήσει μόνιμες  προσλήψεις, ταυτίζεται με τις πολιτικές λιτότητας του υπουργείου.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η διαχείριση του προβλήματος με το ΕΚΑΒ,αφού με έγγραφη διαταγή της και χρησιμοποιώντας άσχετη  εγκύκλιο, μετακίνησε τραυματιοφορέα  ΥΕ  από τα επείγοντα για δύο (2) ώρες στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να γίνουν τα εξιτήρια των κλινικών , όταν το ΕΚΑΒ αποτελεί αυτόνομη υπηρεσία , αλλά και αυτά που επικαλείται αφορούν στα κέντρα υγείας και όχι στα νοσοκομεία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός  ορισμένων δημοσιογράφων, που καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, συντάσσονται με αυτές τις  λύσεις διαχείρισης της φτώχειας, μιλώντας για υπερβολές του ΣΕΣΝΟΧ. Αλήθεια αν με αυτές τις απόψεις τους αύριο έχουμε επιθέσεις σε εργαζόμενους, όπως είχαμε στο ΕΚΑΒ, από αγανακτισμένους πολίτες , που αντί να χτυπούν το γάιδαρο χτυπάνε το σαμάρι τι θα πουν;;; Ας προσέξουν λοιπόν,  όταν ρίχνουν νερό στο μύλο των πιο αντιδραστικών θεωριών.

ΩΣ ΕΓ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικό.

Να σταματήσει η υποστελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις κλινικές και τομείς.

 Να σταματήσει η διοίκηση να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να σκύψει μαζί με τους εργαζόμενους πάνω στα προβλήματα του νοσοκομείου και των μονάδων υγείας απαιτώντας τις λύσεις που χρειάζονται”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.