Αβραμόπουλου- Ερντογάν: Μία συνάντηση με το μεταναστευτικό στην κορυφή της ατζέντας

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  Η συνάντηση διεξήχθη μέσα σε ένα φιλικό κλίμα. Η συζήτηση ανάμεσα στους δύο, κάλυψε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων των Ευρω-τουρκικών σχέσεων και της συνεργασίας Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΤουρκίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στο μεταναστευτικό και την ασφάλεια των θαλάσσιων ελέγχων του Αιγαίου.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος συναντήθηκε, επίσης, με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόιλου  όπου συζήτησαν για την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας και την συνεργασία στο μεταναστευτικό, την ασφάλεια και την διαχείριση των συνόρων..

Τέλος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι όπου και συζήτησαν για τα θέματα του Πατριαρχείου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.