Αβραμόπουλος: Εναπόκειται στα κράτη-μέλη να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η «Σοφία»

Σε λεπτό σκοινί κρέμεται η συνέχιση της επιχείρησης πάταξης των διακινητών στη Μεσόγειο.

O επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι εναπόκειται στα κράτη-μέλη να αποφασίσουν αν η «επιτυχημένη επιχείρηση» Σοφία που ξεκίνησε το 2015 για την αντιμετώπιση των διακινητών μεταναστών στην Κεντρική Μεσόγειο, θα συνεχιστεί ή όχι.

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης, μετά τις πρόσφατες απειλές του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι για τερματισμό της επιχείρησης αν δεν αλλάξουν οι κανόνες, αλλά και μετά την αναστολή αποστολής φρεγάτας από τη Γερμανία που ήταν προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο, ο Δ. Αβραμόπουλος είπε πως η επιχείρηση Σοφία συνεχίζεται και πως η Επιτροπή είναι εδώ για να προτείνει λύσεις.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο Έλληνας Επίτροπος υπενθύμισε ότι η εντολή της επιχείρησης «Σοφία» επιμηκύνθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ως το τέλος Μαρτίου του 2019 και ότι αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι επαφές με τα κράτη-μέλη σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης. Προσέθεσε δε ότι, αν η Ιταλία που είναι η χώρα η οποία διοικεί την επιχείρηση «Σοφία», αποφασίσει τον τερματισμό της, μπορεί να το κάνει, αν θέλει.

«Η Επιχείρηση “Σοφία” ήταν πολύ επιτυχημένη και κατά την άποψή μου θα έπρεπε να συνεχιστεί. Όμως τα κράτη-μέλη είναι αυτά που θα πάρουν την τελική απόφαση», πρόσθεσε, τέλος, ο Δ. Αβραμόπουλος.

πηγή:newsbeast.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.