Έφυγε από τη ζωή ο Αρχιμουσικός Ηλίας Εγγλέζος

Έφυγε από τη ζωή χθες, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, σε ηλικία 92 ετών ο Χιώτης Αρχιμουσικός, τραγουδιστής, Ηλίας Εγγλέζος.

Ο Ηλίας Εγγλέζος γεννήθηκε στην περιοχή του Βροντάδου της Χίου.
Ήταν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, επαγγελματίας μουσικός. Έπαιζε ούτι και κιθάρα αλλά κυρίως τραγουδούσε. Συγκεκριμένα από τη δεκαετία του ’40, διασκέδαζε όλους με τη μουσική και τα τραγούδια του, στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό. Ο Ηλίας Εγγλέζος έμαθε να παίζει ούτι και να τραγουδάει δίπλα σε ένα Τούρκο, την εποχή που έμενε με την οικογένειά του στην Κύπρο, ενώ αργότερα συνέχισε τη μουσική μαθητεία με το Δημοσθένη Δασκαλάκη από τα Θυμιανά.

Θα τον θυμόμαστε πάντα μέσα από τα τραγούδια του με αγάπη.

 

Στο κέντρο διασκέδασης «Δασκαλόπετρα» στο Βροντάδο Χίου, το 1950. Διακρίνονται οι μουσικοί από αριστερά προς τα δεξιά: Στέφανος Νεαμονιτάκης (κλαρίνο), Πέτρος Κρόκος (κιθάρα), τραγουδίστρια (η σύζυγος του Κώστα Μπούρα), Κώστας Μπούρας (μπουζούκι), Ηλίας Εγγλέζος (ούτι), Γιώργος Ράντης ή «Ατσίγγανος» (μπουζούκι).

Στο Βροντάδο Χίου το 1955, στο κέντρο διασκέδασης «Τρεις Μύλοι». Διακρίνονται οι μουσικοί από αριστερά προς τα δεξιά: Μιχάλης Αμπελιώτης (μπουζούκι), Ηλίας Εγγλέζος (κιθάρα), Τούλα (τραγουδίστρια),
Παντελής Φιστές (ακορντεόν), Πέτρος Κρόκος (ντραμς).

Καλό ταξίδι καλέ μας φίλε. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.