Έρευνα από την ΟΕΒΕ για τους επαγγελματίες του τουρισμού

Σε συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Τρίτης, 13 Νοεμβρίου 2018, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Παππάς και ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Κυτριλάκης, παρουσίασαν ένα ερωτηματολόγιο που επεξεργάσθηκαν το Ινστιτούτο Ερευνών της ΓΣΕΒΕΕ και το Τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το ερωτηματολόγιο αυτό αποτελείται από 18 ερωτήσεις και θα διανεμηθεί σε χίλιες περίπου επιχειρήσεις σε όλο το νησί, οι οποίες εμπλέκονται άμεσα με τον τουρισμό ή κατά ένα μέρος των δραστηριοτήτων τους.

Σκοπός της έρευνας είναι η καταγραφή της άποψης των επαγγελματιών, να διερευνηθεί δηλαδή η σημερινή κατάσταση, να αποτυπωθούν οι ανάγκες των επισκεπτών και να διεξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον του τουρισμού στο νησί.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΕΒΕ  Δημήτρης Κυτριλάκης αναφέρθηκε στις ερωτήσεις του ερωτηματολογίου, λέγοντας ότι αυτοί που θα κληθούν να απαντήσουν στα ερωτηματολόγια θα χρειαστεί να απαντήσουν και στο ερώτημα της δημιουργίας ή μη ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού. Να απαντήσουν δηλαδή οι επαγγελματίες αν συμφωνούν ή όχι με τη δημιουργία του και αν ναι, τι ποσό είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν, ώστε να μπορέσει να συσταθεί. Τέλος ο κ. Κυτριλάκης αναφέρθηκε και στο τουρισμό που έρχεται στο νησί από τη Τουρκία και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους επαγγελματίες που στράφηκαν εδώ και αρκετά χρόνια στο μονοπώλιο της Τουρκίας, χωρίς να κοιτάξουν και να κυνηγήσουν άλλες αγορές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.