Ένταση και προβλήματα στο Νοσοκομείο Χίου

Οι καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου σχετικά με ενέργειες της Διοικήτριάς του προκαλούν εύλογα ερωτηματικά και ανησυχία για την εύρυθμη λειτουργία του. Το Νοσοκομείο Χίου και το νοσηλευτικό προσωπικό σηκώνουν τα τελευταία χρόνια το δυσανάλογο βάρος του προσφυγικού  παράλληλα με τα χρόνια θέματα προς επίλυση, όπως η έλλειψη κλινών και προσωπικού καθώς και τα κτιριακά προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλλονται εξυπηρετήσεις συγκεκριμένων ατόμων του νοσηλευτικού προσωπικού μέσω της μετακίνησής τους από μάχιμες θέσεις σε γραφεία και μάλιστα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια τη στιγμή που οι ανάγκες είναι πιεστικές καθώς και περίεργη μεθόδευση για την απομάκρυνση της προϊσταμένης του γραφείου επιστασίας, στοιχεία που δημιουργούν αλγεινή εντύπωση για τη δράση της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Υπουργός Υγείας θα αφουγκραστεί και θα συμμεριστεί την αγωνία του Σωματείου Εργαζομένων, διότι προέχει η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και συνθηκών αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης και του νοσηλευτικού προσωπικού. Οι αντιπαραθέσεις δεν εξυπηρετούν καμία σκοπιμότητα και θα πρέπει πάση θυσία να εκλείψει και η παραμικρή υπόνοια παραβίασης της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και η υπονόμευση της απρόσκοπτης λειτουργίας του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Η νέα μορφή διακυβέρνησης και η επιστροφή στην κανονικότητα να γίνουν επιτέλους πράξη!

Αιμιλιανός Ευαγγελινός

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.