Ένα ποίημα: Η καρδιά του ποιητή & Ένα video: Ανάβατος του Ευαγγέλου Παραμερίτη

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ

Πάνω απ’ του κόσμου τις ερειπωμένες πολιτείες 
η ψυχή, του ποιητή 
λευκόφτερο άτι, περιφέρεται,
αναζητώντας 
σε άχρονους καιρούς μορφές αγαπημένες.

Στη σιωπή ακούγεται το κλάμα της βροχής
και του αγέρα 
το βουερό ή λυγμικό τραγούδι. 

Του ποιητή η καρδιά πάλλει μες στα ερείπια 
Θύμισες κουβαλάει στην κορυφή 
για να τις κάνει προσφορά 
της λύτρωσής του στο βωμό.

Ευάγγελος Παραμερίτης

Η Στήλη “Ποίηση” της diafaneia.eu έχει την τιμή να φιλοξενεί σήμερα έναν Χιώτη λογοτέχνη, τον Ευάγγελο Παραμερίτη που … δεν χρειάζεται συστάσεις λόγω της μακρόχρονης και επιτυχημένης παρουσίας του στα γράμματα. Αξιοπρόσεκτη η μέχρι σήμερα εργογραφία του, πολύχρονη  δε και η παρουσία του σαν αρθρογράφος καθώς και με δημοσιεύσεις ποιημάτων του  σε ποικίλα λογοτεχνικά έντυπα αλλά και ηλεκτρονικά  μέσα  που τον έχουν καθιερώσει στην συνείδηση των αναγνωστών λογοτεχνίας.

2 ποιήματα & 2 videos με τον Ανάβατο

Πολυσχιδής προσωπικότητα ο Ευάγγελος Παραμερίτης δημοφιλέστατος Χιώτης  πνευματικός άνθρωπος, τα τελευταία χρόνια στις δράσεις του -όπως δηλώνει ο ίδιος -προσέθεσε την δημιουργία καλλιτεχνικών συνθέσεων ποιήματος και αντιστοίχου φωτογραφίας , φωτοσυνθέσεις δηλαδή ποιήματος με αντίστοιχη με το θέμα του φωτό. Ενώ μια άλλη καλλιτεχνική του δράση που της διαθέτει πολύτιμο χρόνο είναι ότι ‘τραβάει’  ο ίδιος video σε χώρους που έχουν σχέση με το ποίημα για να το ‘επενδύσει’ οπτικά. “Η καρδιά του ποιητή” , ποίημα που ο Ε. Π., συνδέει οπτικά με τον μεσαιωνικό Ανάβατο, ποίημα του χαρισματικού Χίου Ε.Π που  η στήλη το  επιλέγει προς δημοσίευση λόγω της πρόσφατης  παγκόσμιας ημέρας Εορτής της Ποίησης. Δώρο  -ειδικά- στους αναγνώστες μας ακόμη ένα video με θέμα τον Ανάβατο ‘επένδυση’ του Ε.Π.,  στο ποίημα του “Στοχασμός”.

Τι λέτε, συμμετέχουμε κι εμείς οι αναγνώστες της στήλης στην προβολή του νησιού μας μέσα από τα 2 videos του ποιητή- λάτρη της γενέτειρας του της Χίου Ε.  Παραμερίτη, ανεβάζοντας τα  και στα δικά μας Χρονολόγια;

Ευχαριστώ τον λογοτέχνη Ευάγγελο Παραμερίτη για την συμμετοχή του στη στήλη.και περιμένουμε την συμμετοχή του και στην στήλη “Το Διήγημα του Σαββάτου” με ένα από τα εκλεκτά του διηγήματα.

Απολαύστε ποίηση του Ε.Π., και τα videos ύμνος στον Ανάβατο, Ύμνος στην Χίο και το Θεό δημιουργό.

Επιμέλεια στήλης

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.