Άστοχες Επισημάνσεις του κ. Ναυπλιώτη – Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

Κύριε Ναυπλιώτη,

Με αφορμή το δημοσίευμά σας, στο τελευταίο φύλλο της “Χιώτικης Διαφάνειας”, για το διαφωτιστικό κείμενο της Εκκλησίας μας περί καύσης και αποτέφρωσης νεκρών, προς ενημέρωση σας, θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι, αφενός μεν, τα κείμενα της Εκκλησίας συντάσσουν Πανεπιστημιακοί καθηγητές φιλολογίας-θεολογίας εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφετέρου δε, το εν λόγω κείμενο περί αποτέφρωσης νεκρών, τυπώθηκε σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα και διανεμήθηκε -τις ημέρες αυτές- σε όλους τους Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς της χώρας μας, με ευθύνη της Ιεράς Συνόδου και της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εμείς όλοι (κήρυκες του θείου λόγου, Κληρικοί, κατηχητές, άνθρωποι του διαδικτύου, κλπ), το μόνο που πράξαμε ήταν να διαδώσουμε έτι περαιτέρω τον λόγο της Εκκλησίας στο χριστεπώνυμο πλήρωμα και να διαφωτίσουμε τους αδελφούς μας.

Συνεπώς, καλό θα ήταν να μείνουμε στην ουσία των πραγμάτων και όχι στο “κερασάκι της τούρτας”.

Εάν διαπιστώσατε λάθη στον λόγο της γραφής του αριθμ. 52/Δεκέμβριος 2019 φυλλαδίου «Προς τον λαό», αντί να προβαίνετε δημοσίως σε εγωιστικές και ανούσιες παρατηρήσεις, παρακαλώ, κάμετε τον κόπο να τα υποδείξετε στον αρμόδιο φορέα προέλευσης και έκδοσης του εντύπου (Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το φυλλάδιο “Προς τον λαό”, Ιασίου 1, 11521 Αθήνα).

Ωστόσο, επειδή κι εμείς γνωρίζουμε καλά Ελληνικά, δεν διαπιστώσαμε κάποιο λάθος να υπάρχει στο υπό αναφορά κείμενο (λεκτικό ή οποιοδήποτε άλλο). Ίσως, κατά την μεταφορά του κειμένου (σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο), λόγω της εφαρμογής του πολυτονικού συστήματος, δεν έγινε σωστή αποτύπωση κατά την επικόλλησή του με αποτέλεσμα να διακρίνετε λάθη, που όμως δεν ανταποκρίνονται στο πρωτότυπο κείμενο. Οτιδήποτε άλλο λέγεται ή γράφεται (μάλιστα δίχως κανείς να μπει στον κόπο να ζητήσει ενημέρωσή μας, π.χ. με ένα απλό τηλεφώνημα) είναι εκ του πονηρού και για τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων.-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.