Άνεμος Αισιοδοξίας! Μετά το τέλος του Γ ‘ Παγκοσμίου Οικονομικού Πολέμου!

Ξημέρωσε Πρωτοχρονιά του 2020! Οι αναμνήσεις από την ιστορία που έχουν κατακλύσει το μυαλό μου με αναγκάζουν στο ξεφύλλισμα ποιοί και γιατί προκάλεσαν και τους τρείς παγκόσμιους στην πραγματικότητα πολέμους και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Και ερχόμαστε στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο ως ο Μεγάλος Πόλεμος όπως λεγόταν πριν το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου που ήταν η σύγκρουση Ευρωπαϊκών δυνάμεων που κράτησε από τον Ιούλιο του 1914 έως τις 11 Νοεμβρίου 1918. Ενώ ήταν μια ενδοευρωπαϊκή διένεξη στο τέλος ενεπλάκησαν αποικίες και Αμερική. Αντίπαλες δυνάμεις η Αντάντ με κυρίως Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία,Ιταλία, Ρωσία και ΗΠΑ. Από την άλλη η Τριπλή Συμμαχία Γερμανία , Αυστροουγγαρία, Οθωμανική αυτοκρατορία και Βουλγαρία. Μετά το τέλος έγιναν ριζικές αλλαγές στην Ευρώπη και την δημιουργία της Κοινωνίας των Εθνών! Θύματα 18,6 εκατομμύρια στρατός και πολίτες.

Ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος κράτησε περισσότερα Χρόνια από 1 Σεπτεμβρίου 1939 έως 2 Σεπτεμβρίου 1945. Αντίπαλες δυνάμεις οι σύμμαχοι ΗΠΑ ,Αγγλία, Γαλλία και φυσικά και η κατοχική Ελλάδα και από την άλλη οι δυνάμεις του Άξονα Γερμανία Ιταλία Ιαπωνία. Συνολικά νεκροί πολίτες και στρατιώτες πάνω από 50 εκατομμύρια. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η Γερμανία πάντα είχε πλάι της την Τουρκία είτε ως σύμμαχο είτε ως παίζοντας την αθώα περιστερά αμέτοχη . Και σήμερα ακόμη Γερμανία και Τουρκία πηγαίνουν πακέτο εν αγαστή Συνεργασία με αλληλουποστήριξη παρά την διεθνή κατακραυγή για την προκλητικότητα της Τουρκίας . Δεν ξεχνάμε σ’ όλη την διαδρομή των πολέμων τόσο με όπλα όσο και τον τρίτο οικονομικό παγκόσμιο πόλεμο πρωτοστατεί πάντα η Γερμανία.

Μετά την ολοκλήρωση της οικονομικής κατοχής από την Γερμανία για πάνω από δέκα χρόνια πιστεύω ότι με την έναρξη της ανατολής της νέας δεκαετίας του 2020 παρά τα γεωπολιτικά γεγονότα και παρατράγουδα της Μεσογείου θα αναπνεύσουμε πλέον καθαρό οξυγόνο και αέρα με τον νέο άνεμο αισιοδοξίας που μας φέρνει η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την ελεύθερη οικονομία και ιδιωτική πρωτοβουλία που πιστεύω ότι θα δούμε ανάπτυξη με έργα και να δημιουργηθούν πολλές δουλειές και μόνιμες θέσεις εργασίας. Επιτέλους να ξεφύγουμε από τον βραχνά και την θηλιά που μας έχουν περάσει στο λαιμό μας τόσα χρόνια οι Γερμανοί κατακτητές. Άρχισαν να ξυπνούν και άλλα μεγάλα Ευρωπαϊκά κράτη και να φεύγουν από την επιρροή της Γερμανικής οικονομικής πολιτικής και κατοχής που στην πραγματικότητα έχουν υποδουλώσει και να επαναστατούν . Εύχομαι με την ανατολή και το ξεκίνημα της νέας χρονιάς σε όλους τους απανταχού Έλληνες Χρόνια Πολλά με Υγεία και Χαρά και πρό παντός αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον και ομοψυχία για να παραμείνουμε και να υπάρχουμε ως Ελληνικό Έθνος! Και να γνωρίζουν οι άσπονδοι Φίλοι μας ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά!

Χίος, 1 Ιανουαρίου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.