Άναψε το πράσινο φως για την αξιοποίηση μέρους των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας – Ανάμεσά τους και το Αεροδρόμιο της Χίου

Άναψε το πράσινο φως για την αξιοποίηση μέρους των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, αερολιμένων που παραμένουν υπό την σκέπη και τον πλήρη έλεγχο του ελληνικού δημοσίου.
Πρόταση τα 23 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια να παραχωρηθούν ως μία οντότητα, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, καθώς στον αεροπορικό κλάδο, το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει την ένταξή τους σε μία ενιαία εταιρεία, η οποία θα αναζητήσει – στη συνέχεια – στρατηγικό επενδυτή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα Υποδομών/Μεταφορών του κόμματος, «σήμερα δεν υπάρχει καμία σοβαρή προσπάθεια αξιοποίησης των μικρών αεροδρομίων. Τα χαρακτηριστικά τους δεν επιτρέπουν το ίδιο μοντέλο αξιοποίησης με την προηγούμενη παραχώρηση. Η ένταξή τους σε ενιαία εταιρεία που θα αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή – όπως προέβλεπε ο νόμος του 2013 που τροποποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – είναι μια από τις προοπτικές που πρέπει να διερευνηθεί άμεσα».

Μάλιστα, η ΝΔ έχει κατηγοριοποιήσει τα 23 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια σε τρεις κατηγορίες:
– Υψηλή επιβατική κίνηση (άνω των 100.000 επιβατών ετησίως) Καλαμάτα, Χίος, Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Κάρπαθος,
– Μεσαία επιβατική κίνηση (30.000 – 100.000 επιβατών ετησίως) Λήμνος, Ιωάννινα, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Ικαρία, Κύθηρα,
– Χαμηλή επιβατική κίνηση (κάτω των 30.000 επιβατών ετησίως) Λέρος, Σητεία, Ν. Αγχίαλος, Κάλυμνος, Σκύρος, Σύρος, Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Καστοριά, Κάσος, Κοζάνη.

Ενδιαφέρον πάντως επιδεικνύει η ινδική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στους τομείς των αερομεταφορών, της ενέργειας, της κατασκευής αυτοκινητόδρομων και άλλων υποδομών, σε όλο τον κόσμο. Μέχρι πρόσφατα είχε το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργίας του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, κατασκευάζει τώρα το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη νότια Ινδία, ενώ έχει συμμετοχή σ’ ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.