Άλλο ένα δεί(-η)γμα των μπαχαλάκηδων Συριζαίων στην τοπική αυτοδιοίκηση

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

Ένα δείγμα (-δήγμα) της ληστρικής απλής αναλογικής, που ψήφισε και εφάρμοσε ο Τσίπρας, είδαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου. Ανάλογα βλέπουμε καθημερινά ανά την Ελλάδα, μέσω του διαδικτύου. Ακυβερνησία, υπό την δαμόκλειο σπάθη αρκετών αντιπολιτευομένων… Διανύουμε ήδη τον 3ο μήνα μετά την ανάληψη των νέων δημοτικών Αρχών και ακόμη δεν έχουν ορισθεί τα νέα συμβούλια των νομικών τους Προσώπων, Οργανισμών, Επιτροπών, κλπ.

Τρανό, επίσης, παράδειγμα, αυτής της καταστροφικής για τον τόπο -ευρύτερα- μεθόδου, η περίπτωση του γράφοντος το παρόν σημείωμα: Η Χίος εξέλεξε συνολικά 11 περιφερειακούς συμβούλους στο περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου. Εν συγκρίσει με πάνω από τους μισούς εκλεγμένους εξ αυτών (6), συγκέντρωσα μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Παρά ταύτα, δεν εκλέχθηκα, ελέω Τσίπρα…!

Φθάσαμε σε σημείο να μην μπορούν οι πλειοψηφίες (έστω και ισχνές την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αλλά σίγουρα ισχυρότατες την δεύτερη) να διοικήσουν! Και οι έχοντες ψηφοσυλλεκτική υπεροχή έναντι άλλων, να μένουν ανενεργοί στα κέντρα λήψης αποφάσεων !

Εάν ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν ήθελαν πραγματικά την εφαρμογή της αναλογικότητας, που επιβάλλει η δημοκρατία, εν τοις πράγμασι, ας θέσπιζαν ενιαίο ψηφοδέλτιο στους Δήμους και τις Περιφέρειες και οι πολίτες ας επέλεγαν τους αξιότερους εξ αυτών να διοικήσουν. Αλλά, είπαμε: οι ψευτοαριστεροί μπαχαλάκηδες, φεύγοντας από την κυβερνητική βιοτή, δυσκολεύονται να αποβάλλουν τα σύνδρομα της νεοταξικής και εξουσιαστικής συνήθειας -που τους κατέτρεχαν επί 4,5 χρόνια-, αφήνοντας πίσω διάσπαρτα συντρίμμια ! Γι’ αυτό και -ακριβώς επειδή γνώριζαν ότι απέρχονται- ήθελαν με κάθε τρόπο να μετατραπούν σε “ρυθμιστές”… Όχι, όμως, της κανονικότητας, αλλά του “μπάχαλου” !!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.