Όλα έτοιμα για τη μεγάλη εορτή του νησιού – 22 Ιουλίου της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος

Στις 22 Ιουλίου εορτάζουμε την προστάτιδα και θαυματουργή Αγία του νησιού μας, την Μεγαλόχαρη, Αγία Μαρκέλλα.

Όλοι οι δρόμοι αυτές τις ημέρες οδηγούν ντόπιους αλλά και επισκέπτες στην Αμανή.

Ο καθένας από αυτούς έχει το δικό του λόγο, το δικό του τάμα στην Μεγαλόχαρη την προστάτιδα του νησιού.

Αρκετός κόσμος θα προσέλθει με τα πόδια, όπως κάθε χρόνο.

Το Ιερό προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας

Το προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας όλοι μας πρέπει να το σεβόμαστε διότι είναι χώρος λατρείας και μετάνοιας και όχι χώρος για πανηγύρια, πασαρέλα και γυμνισμό. Ασφαλώς για όλα αυτά πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους οι υψηλόβαθμοι ιεράρχες. Διότι υπάρχουν αρκετοί που πηγαίνουν στην Αγία Μαρκέλλα για να περάσουν τις ελεύθερες ώρες τους, πανηγυρίζοντας και κυκλοφορώντας ολόγυμνοι στο προαύλιο του ναού την ώρα του Εσπερινού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Η παραλία της Αγίας Μαρκέλλας δεν είναι χώρος αναψυχής, ούτε ο καλαμιώνας χώρος που ο καθένας μπορεί να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ορέξεις. Δεν είναι δυνατό οι πιστοί που πηγαίνουν στο Αγίασμα να βλέπουν γυμνά κορμιά στην παραλία, στους καλαμιώνες και στα αντίσκηνα. Από την άλλη μεριά, είναι και οι μικροπωλητές που εκμεταλλεύονται τους πιστούς πουλώντας σε τριπλάσια τιμή την πραμάτια τους από τις τιμές που πουλάνε τα αγαθά στα καταστήματά τους. Οι χώροι υγιεινής απαράδεκτοι. Η σκόνη στον περιφερειακό δρόμο της Αγίας Μαρκέλλας που οδηγεί στο πίσω μέρος του ναού κάθε χρόνο και περισσότερη. Χρόνια τώρα δεν φιλοτιμείται κανείς να ρίξει λίγο 3Α ώστε να μην σηκώνεται η σκόνη σύννεφο.

Αυστηροί τροχονομικοί έλεγχοι το τριήμερο της Αγίας Μαρκέλλας

Πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλη τη διαδρομή από την πόλη της Χίου μέχρι και την Αγία Μαρκέλλα για τους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που τρέχουν υπερβολικά με κίνδυνο να παρασύρουν και να τραυματίσουν κάποιο πεζό. Η Τροχαία Χίου θα διαθέσει τροχονόμους στατικούς και δικυκλιστές για τη διευκόλυνση των προσκυνητών από τη Βολισσό προς το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας.
Απαραίτητη η χρήση κράνους και ζώνης για τους οδηγούς των οχημάτων, η αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ από τους οδηγούς καθώς και η συμμόρφωση των ποδηλατών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Όσον αφορά τους πεζούς προσκυνητές θα πρέπει να φέρουν φακούς ή άλλες φωτεινές ενδείξεις και να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα του οδικού δικτύου. Αυξημένη θα είναι και η δύναμη των πυροσβεστών και των εθελοντών που θα περιπολούν για την αποφυγή  πυρκαγιών με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Γ. Βουράκη να καλεί όλους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, τονίζοντας ότι απαγορεύεται η πρόκληση πυρκαγιών στην ύπαιθρο.
Το Λιμεναρχείο είναι απαραίτητο να προστατέψει τους λουόμενους από τους επιδειξίες με σκάφη ταχύπλοα και μηχανάκια της θάλασσας οι οποίοι με αυξημένη ταχύτητα κινούνται σε χώρους που υπάρχουν λουόμενοι βάζοντας τους σε κίνδυνο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.