Χτύπησε νέες αγορές στην πρώτη του εκτός Χίου αποστολή ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού

Μια πολλαπλή βεντάλια νέων στοχεύσεων, μέσα μάλιστα από πρώτες προσωπικές επαφές, προσέφερε στα μέλη του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού η συμμετοχή πολυμελούς αντιπροσωπείας του στην έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «Greek Panorama».

Επιστρέφοντας στη Χίο τα μέλη του Chios CTO μεταφέρουν την πεποίθηση ότι υπάρχει τεράστιο εύρος ανεξερεύνητων για τη Χίο αγορών, με μέρος των οποίων μάλιστα έγινε ήδη η πρώτη επαφή, και θα επιδιωχθεί η συνέχιση της ώστε να εξελιχθεί και σε αποτέλεσμα.

Στη διάρκεια των b2b συναντήσεων παρουσιάστηκαν οι διευρυμένες δυνατότητες της Χίου ως προορισμού όλο το χρόνο, με πολλούς από τους ενδιαφερόμενους τουριστικούς πράκτορες να αναζητούν νησιά που διατηρούν τη ζωντάνια τους και τη χειμερινή περίοδο και δεν «κατεβάζουν ρολά» με το τέλος του καλοκαιριού.

Από τις αμέτρητες συναντήσεις κατά τη διάρκεια και στο περιθώριο της έκθεσης σταχυολογούνται ως πιο ενδιαφέρουσες οι επαφές:

  • με πρακτορείο διοργάνωσης επαγγελματικών συνεδρίων με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία.
  • με δύο Ταϋλανδικά πρακτορεία που αναζητούν νησιωτικό χειμερινό προορισμό, συμπληρωματικό στο βασικό κορμό του ταξιδιού τους, την Αθήνα.
  • με πρακτορείο από την Ιορδανία, που ήδη πετά με δυο πτήσεις charter στη Σμύρνη και ενδιαφέρεται για παράλληλο προορισμό.
  • με Αμερικάνικο πρακτορείο της Νέας Υόρκης, που αναζητούσε τη Χίο έπειτα από επίμονη υπόδειξη ομογενών μας.
  • με Γαλλίδα πράκτορα εναλλακτικού τουρισμού, η οποία ενθουσιάστηκε τόσο από τη Χίο, που ήδη ξεκίνησε την προώθηση του νησιού μας στο πελατολόγιο της.
  • με πρακτορείο τουρισμού από την Τυνησία, που απηύθυνε πρόσκληση στο Φορέα για τη διοργάνωση κοινού event παρουσίασης της Χίου.
  • με πρακτορείο από την Ιαπωνία με ενδιαφέροντα στον θρησκευτικό και γαστρονομικό τουρισμό.
  • Τέλος, μπήκαν οι βάσεις επαφής με ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά πρακτορεία, το Manesis Travel.

Τα μέλη του Ιδιωτικού Φορέα ήδη επεξεργάζονται τις επαφές, με στόχο να τις μετεξελίξουν σε συνεργασίες.

Από τη συμμετοχή στο Greek Panorama προέκυψε το σημαντικό ενδιαφέρον πολλών πρακτορείων για «ζεύγη προορισμών», με το νησί μας να έχει το προνόμιο της  γειτνίασης με την γειτονική Τουρκική αγορά, κάτι που οφείλει να αξιοποιήσει.

Παράλληλα προέκυψε η ανάγκη εκτεταμένης προώθησης της Χίου ως τουριστικής αγοράς και επομένως της δημιουργίας γηγενών τουριστικών πρακτόρων με το συγκεκριμένο θεματικό αντικείμενο.

Ο Chios CTO ευχαριστεί το Δήμο Χίου για τη στήριξη της παρουσίας του στο Greek Panorama και ενημερώνει τα μέλη του ότι ήδη κινείται στην κατεύθυνση ενεργοποίησης των επαφών του και θα τα κρατά ενήμερα για την κατάληξη τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.