ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ|| Τηλεφώνησε μου να σου πω…

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα

Δευτέρα 14 του Οκτώβρη , ημέρα θλιβερή με τους γείτονες Τούρκους να ‘θερίζουν’ χωρίς καμία αντίδραση κι από κανέναν ισχυρό της Γης άμαχους Κούρδους , άνοιξα -που λέτε- το facebook μου και ‘έπεσα’ πάνω σε αυτή την ανάρτηση που σας την παρουσιάζω περιλυπτικά για να μην έχω πρόβλημα από το συγκεκριμένο χώρο της Αριστεράς  που ανήκει ο γράφων όπως μου συνέβει πρόσφατα για άλλο θέμα.

Διαβάστε:

<… Απορία μου: θα αντιδράσουν επιτέλους για τη Συρία;
Οσοι ….. βγάζουν λόγους για την Γενοκτονία των Ποντίων μήπως θα πρέπει να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να αναπτύσσουν δράσεις για τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Συρία;…………………..
…καλύτερη τιμή, επομένως, για τη μνήμη, την Ιστορία του ποντιακού λαού, από την πάλη για να μη ζήσει ποτέ ξανά κανείς λαός αυτά που υπέστη ο ίδιος; Από τον αγώνα ενάντια στους φορείς και τα γενεσιουργά αίτια της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της προσφυγιάς;…>…..

Το διάβασα αρκετές φορές και γνωρίζοντας την ιδιότητα του γράφοντα, δηλαδή ότι είναι μέλος αριστερού κόμματος  και μάλιστα γνωστή προσωπικότητα στην πόλη του μου γεννήθηκε μία απορία, μάλλον πολλές.

Καλεί , λοιπόν, ο γράφων τους Πόντιους σαν μνημόσυνο προς τους προγόνους τους να …μην κλαίνε τους προγόνους τους αλλά τους Κούρδους θύματα της εισβολής των Τούρκων στην Συρία.

Γιατί οι Πόντιοι; Επειδή είχαν τον ίδιο φονιά;  Επειδή αυτοί γνώρισαν καλά στο πετσί τους το μαχαίρι του Τούρκου;Άλλους κατοίκους δεν έχει η Μακεδονική πόλη που δρά ως πολιτικό στέλεχος τόσα χρόνα να τους καλέσει να ξεσηκωθούν για τους Κούρδους της Συρίας.

Ο Θεός να τους σώσει τους ανθρώπους γιατί κανέναν άλλο δεν έχουν ούτε κι εγώ τίποτα εναντίον τους. Απεναντίας υπηρετώ χρόνια εθελόντρια στον ΕΕΣ κοντά σε ανθρώπους που υποφέρουν.Απεναντίας μόλις άκουσα για την εισβολή των Τούρκων στην Συρία μάτωσε η καρδιά μου λόγω της Χιακής καταγωγής μου… Η Χίος μας; Έτσι και κάνουν τα ίδια οι απέναντι -που σύμφωνα με την ιδεολογία του γράφοντα δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε σαν λαοί-μπα !κι αυτοί που σφάζουν τους αθώους Κούδρους φίλοι μας είναι;-, έτσι λοιπόν και κάνουν ντου στη Χίο οι απέναντι κανείς δεν θα έρθει να βοηθήσει. Άλλωστε και να θέλει κάποιος-ποιος η ξεφτίλα ΕΕ;- δεν θα προλάβει….

Οι Πόντιοι κρατούν τις παραδόσεις δίνουν μάχη για την αναγνώρηση της Γενοκτονίας του λαού τους που θα είναι και ένα ισχυρό όπλο των λαών για να μην επαναληφθεί άλλη γενοκτονία.  Οι διεθνιστές-όπως ο γράφων- είναι οπαδοί της ισοπέδωσης των πάντων… Γιαυτό καλεί τους Πόντιους; Λέω…

Τηλεφώνησε μου να σου πω….

Στο τηλέφωνο που υποτίθεται ότι θα με καλέσεις ΄σύντροφε’ μία και μόνο απορία μου θα σου εκθέσω:

Γιατί αντί τους Πόντιους -που απορείς γιατί δεν έχουν ήδη αντιδράσει- δεν απορείς γιατί …δεν αντιδρούν οι κομματικές οργανώσεις του κόμματος σου να καλέσουν τον λαό σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όχι για να κλάψουμε τους νεκρούς , -νεκροί είμαστε κι εμείς που δεν έχουμε ηγέτη να μας καθοδηγήσει- αλλά με υψωμένη γροθιά να στείλουμε μήνυμα στους ιμπεριαλιστές ΤΕΡΜΑ ΦΟΝΙΑΔΕΣ.

Σίγουρα δεν θέλω να τον αδικήσω τον αριστερό συντάκτη.. Αλλά η αγανάκτηση μου για την υποκρισία των ΜΜΕ τεράστια. Γιατί μας μαυρίζουν την καρδιά με τα θύματα του πολέμου-όπως κι αυτός με αντίστοιχη φωτό στο άρθρο του-και στρέφουν εκεί την προσοχή του λαού κι όχι στους ΦΟΝΙΑΔΕΣ;

Σχόλιο: 1922: Γενοκτονία του Πόντου.1923: Συνθήκη Λωζάνης. Το τέλος του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Νέα σύνορα με την Τουρκία να αμφισβητεί από τότε μέχρι τώρα την Συνθήκη….. Και, ο κ. αρθρογράφος ζητά από τους Πόντιους θύματα του ίδιου φονιά να βγούν στους δρόμους… γιατί δεν το ζητάει από το κόμμα του;

Πίνακας ζωγραφικής: Παλιό περίπτερο/ελαιογραφία σε καμβά.

Κείμενο

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.