Χίος Μπροστά: Διαφάνεια στην λειτουργία του δήμου

Με κύριο γνώμονα τη δέσμευση μας για διαφανή και αποτελεσματική λειτουργία του δήμου προς όφελος όλης της κοινωνίας, ένα χρόνο μετά την δημιουργία της παράταξης μας, ζητήσαμε σήμερα τη σύγκλιση μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, τις σχέσεις του με τους πολίτες καθώς και θέματα διαφάνειας και ενημέρωσης. Η ενέργεια μας αυτή, είναι η πρώτη σειράς πρωτοβουλιών και για άλλες θεματικές ενότητες, όπως: Διαχείριση απορριμμάτων -ανακύκλωση, κυκλοφοριακό, νερό, δημόσιος χώρος, αναπλάσεις, δημιουργία βάσης χωρικών δεδομένων εξυπηρέτησης των επενδύσεων κ.α.

Στα πλαίσια αυτά οι ομάδες εργασίας του συνδυασμού μας έχουν ήδη επεξεργασθεί σχετικά ερωτηματολόγια οι απαντήσεις των οποίων απο τους δημότες θα καταδείξουν τα προβλήματα που τους απασχολούν, αλλά ταυτόχρονα θα καταγραφούν και οι ιδέες τους για έναν καλύτερο δήμο. Στόχος μας η λήψη υλοποιήσιμων αποφάσεων που να δεσμεύουν τη λειτουργία του δήμου σε όρους διαφάνειας, εξυπηρέτησης του δημότη και ορθολογικής διαχείρισης των πόρων, που ακόμη είναι ζητούμενα για το νησί μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.