Τοποθέτηση μηχανισμού (seatrac) για την πρόσβαση των Α.μεΑ. στη θάλασσα

Επιστολή απέστειλε η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ προς τον Δήμαρχο Χίου σχετική με το ζήτημα της τοποθέτησης seatrac στις θάλασσες για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες, ζητώντας συνάντηση μαζί του για περαιτέρω συζήτηση και ανάπτυξη του θέματος. Στην επιστολή η πρόεδρος του Συλλόγου κα Μιχάλα αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,

         Ο Παγχιακός Σύλλογος Α.μεΑ., όπως γνωρίζετε, εκπροσωπεί τα άτομα με αναπηρία και προωθεί τα προβλήματά τους, συνεργαζόμενος με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, με στόχο την επίλυσή τους.

         Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε να αναλάβετε δράση για την επίσπευση των διαδικασιών διαμόρφωσης των παραλιών, προκειμένου να τοποθετηθούν διάδρομοι πρόσβασης για τα άτομα με αναπηρία, να επανέλθουν στις παραλίες οι ειδικές καρέκλες πρόσβασης στη θάλασσα και να εφαρμοστεί η νομοθεσία, όπως ορίζεται για τις παραλίες που διαθέτουν γαλάζιες σημαίες και που για το Δήμο Χίου ανέρχονται στις 15!!

         Η τοποθέτηση δε του μηχανήματος για την ασφαλή και αξιοπρεπή είσοδο στη θάλασσα των ατόμων με βαριά  κινητική αναπηρία (seatrac) στην παραλία της Δασκαλόπετρας, αποτελεί για μας το μοναδικό τρόπο πρόσβασης στη θάλασσα, αφού χωρίς αυτό δεν μπορούμε να μπούμε ή να βγούμε, εξαιτίας των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Ο Δήμος Χίου έχει προμηθευτεί, προ τριετίας το seatrac, το οποίο και τοποθετεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούνιος- Οκτώβριος) στην εν λόγω παραλία.

         Τα έργα υποδομής για τις παραλίες που διαθέτουν γαλάζια σημαία είναι απαραίτητη προϋπόθεση και μέχρι σήμερα σε καμιά από τις επιλεγμένες για την υποδοχή της γαλάζιας σημαίας δεν έχουν γίνει. Η καλοκαιρινή περίοδος είναι προ των πυλών και καμιά ενημέρωση δεν έχουμε για τον προγραμματισμό των έργων πρόσβασης στις παραλίες!! Η καθυστέρηση αυτή μας ανησυχεί ιδιαίτερα και με δεδομένο ότι η δικαιολογία που προβάλλεται για την έλλειψη προσωπικού και πόρων, σε κάθε περίσταση, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτή θα συρρικνωθεί κατά πολύ, με αποτέλεσμα η θάλασσα, που για μας είναι πρωτίστως θεραπεία, να φαντάζει όνειρο απατηλό!!

Κύριε Δήμαρχε,

         Η καθυστέρηση των έργων πρόσβασης και διαμόρφωσης των παραλιών  του νησιού είναι οπισθοδρόμηση και αποτελεί τροχοπέδη και γι’ αυτήν ακόμη την τουριστική ανάπτυξη, την οποία επιδιώκει κάθε Δήμος, προκειμένου να προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, για τα οποία θα τον επιλέξει ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης, του εσωτερικού ή του εξωτερικού!!

         Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητάμε συνάντηση μαζί σας άμεσα, προκειμένου να σας αναπτύξουμε τις θέσεις μας και να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις».

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Σοφία Μιχάλα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.