Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο αναφέρεται με εκτενή άρθρα ο τουρκικός Τύπος.

Το πρακτορείο Anadolu κάνει λόγο για μια «ιστορική συμφωνία» με την οποία τερματίζεται μια διαμάχη 28 ετών για την ονομασία και ανοίγει ο δρόμος για να ενταχθεί η βαλκανική χώρα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταδίδει επίσης τις δηλώσεις που έκαναν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, καθώς και στα συγχαρητήρια που εξέφρασαν οι Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στον ιστότοπο της εφημερίδας Hurriyet, η είδηση για την υπερψήφιση της Συμφωνίας είναι πρώτο θέμα στα διεθνή.

Αφού δίνει ένα σύντομο ιστορικό, η εφημερίδα επισημαίνει ότι «μετά την έγκριση της συμφωνίας από την Ελλάδα και οι δύο χώρες έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

Έτσι, η Μακεδονία αναμένεται επίσημα να γίνει το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ με το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Εξάλλου, η Daily Sabah γράφει ότι η επικύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο σημαίνει ότι θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο χωρών, με την πΓΔΜ να μετονομάζεται σε Βόρεια Μακεδονία και την Αθήνα να αίρει τις αντιρρήσεις της για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στις διαδηλώσεις, σημειώνοντας ότι «μόνο μερικές δεκάδες αψήφησαν την καταρρακτώδη βροχή» και συμμετείχαν σ’ αυτές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.