Τα 11 πρώην στρατόπεδα που θα μεταφερθούν οι μετανάστες σύμφωνα με σχεδιασμό της κυβέρνησης

Αναδιπλώνεται η κυβέρνηση μετά τις μαζικές αντιδράσεις που υπήρξαν στο άκουσμα της είδησης ότι στη βάση της πρόσφατης σύσκεψης του Υπουργικού Συμβουλίου θα δημιουργηθούν νέες δομές στα νησιά. Τελικά η Κυβέρνηση μελετά τη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων, όχι στα νησιά αλλά στην ηπειρωτική Ελλάδα προκειμένου να μεταφέρονται εκεί όσοι μπήκαν στη χώρα παράνομα και είτε δεν δικαιούνται άσυλο, είτε η αίτησή τους απορρίπτεται.  Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάνουν λόγο για τουλάχιστον 11 υποψήφια κενά ή ανενεργά στρατόπεδα με δύο να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες. Τα υποψήφια στρατόπεδα τα οποία ενδέχεται να «ενεργοποιηθούν» εφόσον αρχίζουν να «γεμίζουν» τα ήδη υπάρχοντα είναι τα εξής:

Πυροβολικού – Θήβα

Μηχανικού – Ναύπλιο

9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα

547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο

2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι

1ο Σύνταγμα Πεζικού ΔΙΚΕ – Τρίπολη

Υγειονομικού – Αρτα

Εφοδιασμού – Μεταφορών – Σπάρτη

586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά

Υλικού Πολέμου – Λαμία

Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη.

Από αυτά τις περισσότερες πιθανότητες για να ανοίξουν άμεσα συγκεντρώνουν τα στρατόπεδα της Σπάρτης και του Ναυπλίου, εφόσον γεμίσουν τα οκτώ υπάρχοντα προαναχωρησιακά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.